2022. június 27. - László

MSZP: csökkenteni kell az élelmiszer áfát!

A Fidesz miatt luxusnak számít a zöldségfogyasztás – csökkenteni kell az élelmiszerek áfáját - írja közleményében Korózs Lajos, az MSZP parlamenti képviselője, a Népjóléti Bizottság elnöke.
2021. szeptember 20. hétfő 13:02 - HírExtra

Korózs Lajos közleménye:

"A Fidesz tétlensége és nyerészkedése miatt lassan a zöldségfogyasztás is kiváltságosok sajátja lesz. Ugyanis olyan mértékben drágulnak a zöldségárak, amellyel az alacsony keresetű nyugdíjasok és családok nem lesznek képesek lépést tartani.

A kormány nem tesz semmit az elszabaduló árak megfékezéséért, sőt tudatosan gyengíti a forintot azért, hogy nyerészkedjenek az árfolyamon. Emiatt pedig méregdrága az üzemanyag, ami jelentősen megnöveli a zöldségek árait is, az emelkedő energiaárak pedig még erre is rátesznek egy lapáttal.

A Fidesz ilyen körülmények között csak egy dolgot tesz: továbbra is Európa legmagasabb általános forgalmi adóját fizetteti meg a magyarokkal.

Az MSZP szerint nem szabad az élelmiszerekre extra mértékű adót kivetni! Ezért azt követeljük, hogy az élelmiszerek áfája csökkenjen 18 százalékra, az alapvető élelmiszerek áfája pedig mindössze 5 százalék legyen!

A Fidesz-kormánynak megvan a lehetősége arra, hogy egy adócsökkentéssel akár azonnal olcsóbbá tegye az élelmiszereket! A mostani brutális drágaság idején a Fidesz nem nyerészkedhet az egyre nehezebben élő magyar embereken!"

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását