2024. március 19. - József, Bánk

Milyen látványosságokat nézhetünk meg Székesfehérváron?

Székesfehérvár nagy múltra tekint vissza, emiatt pedig számos látnivalóval várják az idelátogatókat.
2021. július 21. szerda 12:04 - HírExtra

Mivel Székesfehérvár volt hajdan a királyok városa, ezért a Szent Korona hiteles másolatát is megtekinthetjük, de a Városháza téren az Országalmát is. A régmúlt időkbe kalandozhatunk a Koronázó Bazilika Romkertjének a felkeresésével, mely mára Nemzeti Emlékhely lett. A belvárosba járva meghallgathatjuk az Órajátékot, mely délelőtt tíz órakor, és azt követően kétóránként hallgatható meg a magyar történelem legendás királyait és jól ismert alakjait ábrázoló figurák kíséretében. 

Székesfehérváron járva ellátogathatunk az Árpád fürdőbe vagy a Skanzenbe, ahol a Palotavárosi Emlékeket nézhetjük meg. Emellett a Bory-vár is számos érdekességgel és izgalmas látnivalóval kecsegtet, ahol nyaranta várjátékok is megrendezésre kerülnek. 

Ha már bejártuk a belváros nevezetességeit, menjünk ki a természetbe

Székesfehérvár központjától mindössze 2,5 kilométerre találjuk a Sóstó-Homokbánya Természetvédelmi Területet és Látogatóközpontot, mely számos ökotúrával és látnivalóval vár minden természetbarátot és kirándulni vágyót. A Természetvédelmi Terület számos ritka és védett növényfajnak ad otthont, mint a békakonty (Neottia ovata), a vitézkosbor (Orchis militaris), a poloskaszagú kosbor (Anacamptis coriophora), vagy a fehér madársisak (Cephalantera damasonium), de számos gerinctelen és gerinces állatfaj is él a Sóstó területén. 

A Látogatóközpontban rendszeresen szerveznek különböző tematikus túrákat, öktotúrákat, melyeket nemcsak gyerekek, de felnőttek is látogathatnak. A Látogatóközpontnak időszakos és állandó ökotúrája is van, de akár magunk is bejárhatjuk vezetés nélkül a kijelölt ösvényeket. A túrák másfél-két órásak, ennyi időt biztosan eltöltünk, amíg bejárjuk a Sóstó-Homokbánya Természetvédelmi Területet és persze felkeressük a Látogatóközpontot is. Ha már kicsit unjunk a városi környezetet és a természetbe vágyunk, akkor a Sóstó környékét érdemes felkeresnünk. 

Hol szálljunk meg, ha többnaposra tervezzük a székesfehérvári látogatást?

Székesfehérvár látnivalóira egyetlen nap nem elég. Érdemes több napos kirándulásban, nyaralásban gondolkodnunk. Egy hosszú hétvége vagy akár egy egész hét is kellhet, hogy mindent megnézhessünk a városban. Szállás tekintetében is több lehetőségünk van, mehetünk hotelbe, de apartmanba is. Például a Pe-Ki Lux Apartman Fehérvár egy nagyon jó választás mindazoknak, akik több napot szeretnének feltölteni Székesfehérvár felfedezésével. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását