2024. március 19. - József, Bánk

Új szabály: új építésű ingatlanokba min. 25% megújuló energia kell - SolarEdge

Ha új ingatlant tervezel és szeretnéd, hogy ne csak a jogszabályoknak megfelelő ház legyen az eredmény, hanem egy közel 0 energiaigényű ingatlan is, akkor itt jó helyen jársz.
2021. június 17. csütörtök 09:27 - HírExtra

Mindenképpen érdemes azzal kalkulálni az új építésű ingatlanok tervezése során, hogy a 25%-os megújuló energiaforrásból fedezett energiaigény mellett egy élhetőbb környezetet is kialakítsunk. Az álomotthon nemcsak az esztétika és a méretek miatt lesz álmaink megtestesítője, hanem funkcionalitása miatt is.

Ezt a funkcionalitást szolgálja egy jól kigondolt és méretezett, nagy teljesítményű napelem rendszer. A családod igényeinek megfelelő teljesítményű napelem rendszert szereltess a tetőre - vagy akár a kertbe is -, ha azt szeretnéd, hogy az új ingatlan kényelmes otthonná válhasson. Ne feledd, a napelem emellett energiahatékony és hasznos befektetés is. 

Hosszú távon az energiafüggetlenséghez járulsz hozzá, ha már most megismerkedsz a napelemekkel és megújuló energiaforrásokkal. A minimum 25%-os megújuló arány elérése új építésű ingatlanok esetén 2022. július 1-től lesz kötelező. A szabályozás szerint minden ingatlannál kiszámolható, hogy mekkora napelemes rendszert szükséges telepíteni a 25%-os arány elérése érdekében. Például egy 120 négyzetméteres ingatlan esetén, gáz fűtéssel, 4 fővel számolva nagyságrendileg egy 2,6 kW-os rendszerrel kell ellátni az új építésű ingatlanunkat. De ha nagyobb és megbízhatóbb rendszert választunk, azzal jelentős költségmegtakarítást is elérhetünk az évek során.

Ne csak a mai energiaárakra gondoljunk, vegyünk figyelembe a levegő minőségét is, az egészségünket, lelkiismeretünket. A jövő számára élhetőbb környezetet teremthetünk pusztán azzal, ha környezetbarát energiaforrásokat használunk… még ma!

SolarEdge technológiával a jövő generációjáért

Ha már napelem rendszert szeretnél otthonodba, akkor vedd számításba a hatékonyság és maximális felhasználás mértékét is. Az egyszerű rendszerek működését gátolhatják egyes környezeti tényezők. De a SolarEdge okos rendszerével optimalizálható a termelés. Az árnyékolás problémája is kiküszöbölhető, és akár 5-25%-os termeléstöbbletet is elérhetsz.

Hangsúlyozzuk, hogy a megfelelő napelem rendszert kell kiválasztanod ahhoz, hogy valóban érezhető legyen a változás, lásd a különbséget a villanyszámlán, érezd a függetlenség erejét. Tudd, hogy a jövőért teszel, ha a környezetért teszel.

Szakember segítsége és a SolarEdge technológia

Mindenképp érdemes szakember segítségét kérni, a napelem rendszerek megtervezéséhez és beszereléséhez, ebben a Wagner Solar Hungária Kft a segítségedre lesz. Kezdésnek azt ajánljuk, hogy nézz meg egy ingyenes napelem kalkulátort. Az elképzeléseidnek és igényeidnek megfelelő rendszert pillanatok alatt tudsz modellezni és megtudhatod, hogy mit, hogyan és hol érdemes alkalmazni.

Sokféle napelem rendszerrel találkoztunk már, de a napelem technológia még mindig gyerekcipőben jár. Ezért kiemelten fontos, hogy monitorozni lehessen a rendszerek működését. Az okosmegoldások ezt teszik lehetővé. Telefonról követhető a rendszer működése, és az esetleges hibaüzeneteket is azonnal megkapjuk.

Fektess be a jövőbe, és szerelj be egy napelem rendszert!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását