2024. április 19. - Emma

A Fidesz magának akarja a lakásokat is?

A Fidesz a lakásmaffiával összefogva tízezreket tesz hajléktalanná! Az MSZP évente 15 ezer új bérlakás építését tervezi - állítja Nemény András, szocialista politikus.
2021. május 14. péntek 09:01 - HírExtra

Nemény András közleménye:

"A Fidesz-kormány 100 ezer önkormányzati bérlakást dob oda a lakásmaffiának! Ezt jelenti az a törvényjavaslat, mely szerint az önkormányzati bérlakásokban élők a forgalmi érték 15-30 százalékáért megvásárolhatják a lakásokat.

Orbánék persze jól tudják, hogy az önkormányzati bérlakásban élők többségének nincs annyi pénze, hogy megvegyék az ingatlant, amelyben laknak. A Fidesz ezt a lehetőséget a saját ügyeskedő embereinek és a lakásmaffiának találta ki, hisz a töredék áron vásárolt ingatlanokat akár már másnap piaci áron lehet továbbadni. A gazdag fideszesek kaszálni fognak, a pénztelen rászorulók otthonait pedig megszerzi a lakásmaffia. A jelenleg még olcsó bérlakások eltűnnek, a Fidesz miatt emberek tízezrei válhatnak hajléktalanná.

Az MSZP úgy fogja megelőzni ezt a tragédiát, hogy az emberekkel összefogva megbuktatjuk a Fideszt. Az MSZP programja évente 15 ezer új bérlakás építését tervezi állami segítséggel, és azzal a feltétellel, hogy ezek a lakások nem lesznek eladhatók. Ezen túlmenően olyan lakhatási törvényt kezdeményezünk, amely bevezeti a lakbér- és lakásár-plafont.

Az MSZP szerint mindenkinek alapvető joga, hogy legyen emberhez méltó otthona! Álljon mindenki mellénk, akadályozzuk meg együtt, hogy a Fidesz a lakásmaffiának játssza át több százezer ember lakását!"

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását