2024. március 29. - Auguszta

Csökkenő spanyol munkanélküliség

Spanyolországban 1,5 százalékkal, mintegy 59 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma idén márciusban az előző hónaphoz képest - tájékoztatott a munkaügyi minisztérium kedden.
2021. április 6. kedd 14:36 - HírExtra

A szaktárca közleményében kiemelte, hogy öt hónap után először tapasztaltak ismét csökkenést a munkanélküliségi adatokban, továbbá rámutatott: 2015 óta a mostani a legkedvezőbb márciusi adat a munkanélküliség alakulását tekintve.
    
Legnagyobb mértékben az építőiparban lett kevesebb állástalan, területi bontásban pedig  Andalúziában csökkent leginkább a számuk - derült ki a jelentésből.
    
A munkaügyi központok nyilvántartásai alapján a dél-európai országban több mint 3,9 millió munkanélküli volt március végén, 400 ezerrel több, mint egy évvel korábban, amelyet a koronavírus-járvánnyal indokolt a minisztérium.
    
A spanyol kormány a tavalyi 16,1 százalék után 2021-ben 16,9 százalékos munkanélküliségi rátával számol, amely az Európai Unió helyreállítási alapjából remélt segítség felhasználásával ennél kevesebb, 16,3 százalék is lehet.
    
A spanyol központi bank (Banco de Espana) március végén közölt jelentésében erre az évre 15,9 és 18,3 százalék közé tette a munkanélküliségi ráta alakulását.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását