2021. április 11. - Leó, Szaniszló

Kötvényeket bocsátott ki az Exim

Az Exim újabb sikeres kötvénykibocsátást hajtott végre 33,6 milliárd forint forrás bevonására - közölte a pénzintézet kedden az MTI-vel.
2021. március 23. kedd 13:27 - HírExtra

Az idei első, március 22-ei első sikeres aukciókon - egyenként tízezer forintos névértékű - egyéves és hétéves futamidejű kötvényeket hozott forgalomba.
    
Az EXIM 1 százalékos kamatozású, 2022. március 23-án lejáró kötvényének most kibocsátott első sorozatrészletére 38,61 milliárd forintnyi befektetői kereslet volt, amelyből névértéken 22,9 milliárd forintnyit fogadtak el.  A 2027 októberében lejáró kötvénycsomag harmadik sorozatrészletéből - 18,46 milliárd forintnyi kereslet mellett -, 10,71 milliárd forintnyi új hosszúlejáratú forrást vont be a bank.
    
Kiemelték, a pandémia következtében előállt gazdasági helyzet szükségszerűvé tette az EXIM fokozott szerepvállalását a vállalati hitelezésben, a gazdasági szereplők kárenyhítésében. A 2020. év végi hitelállományuk - elsősorban a Kárenyhítő hitelprogram iránti hatalmas keresletnek eredményeképpen - meghaladta az 1100 milliárd forintot, ami - az MNB kimutatása szerint - a teljes magyar vállalati hitelállomány több mint 11 százalékát jelenti.
    
A közleményben felidézték, hogy tavaly az év második felében több, rekord összegű kötvénykibocsátást hajtott végre a Magyar Export-Import Bank Zrt., összesen 137,5 milliárd forintnyi forrást vont be a piacról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását