2024. március 29. - Auguszta

A Hortobágy felkerült a National Geographic Traveler 25-ös toplistájára

Illusztris társaságban kapott helyet a Hortobágy: az amerikai National Geographic Traveler szakértői 2021. évi listájukon a világ 25 legesleg-úticélja közé sorolták.
2021. február 4. csütörtök 16:37 - HírExtra

 Vadregényes tájegységünk mellett a felsorolásban olyan világcsodák szerepelnek, mint Alonisszosz görög szigete, Új-Kaledónia, Guam, és az argentínai Los Glacieres Nemzeti Park. A National Geographic magazin februári száma részletesen is bemutatja a Traveler 25-ös toplistáját. 

A pandémia korántsem kedvez az utazni vágyóknak, kalandkeresőknek, a National Geographic mégis arra biztat bennünket: addig is, amíg nyakunkba vehetjük a világot, tervezgessünk, merjünk nagyot álmodni. Tizenhét ország szerkesztősége és világjáró szakértői, a NatGeo Traveler nemzetközi csapata a 2021. évre is összeállította a legcsábítóbb, és nem mellékesen a fenntartható működésben is élenjáró turisztikai úticélok 25-ös toplistáját, öt kategóriába sorolva a világ legkülönlegesebb helyszíneit. 

Tavaly az Országos Kéktúra érdemelte ki a NatGeo Traveler toplistás voksát, és most itt az újabb szenzációs siker: az idei 25-ös lajstromra fölkerült a Hortobágy. Akinek volt már szerencséje hazánk egyik legcsodálatosabb tájegységére ellátogatni, bizonyára tudja: ez a vidékek nem csak a pusztában magányosan álldogáló gémeskutak, a békésen legelésző szürkemarhák és a szilaj csikósok földje – sok egyebet is adhat a kíváncsi utazónak. 

Közép-Kelet-Európa legnagyobb füves pusztáján csillagnézőbe, gasztrotúrára, és izgalmas kultúrtörténeti kalandokra is indulhatunk. A közel 82 ezer hektárnyi területen a pásztorélet hagyományai mellett sikerült megőrizni a sós mocsarakat, a pusztai legelőket, az eredeti sztyeppei növénytakarót, és az ökoszisztémát, amely nem kevesebb mint 340 madárfajnak ad élőhelyet. A sikert megünneplendő a National Geographic magazin magyar kiadása ebben az évben átfogó, sokoldalas képriporttal jelentkezik majd, bemutatja a Hortobágyi Nemzeti Park alig-alig ismert oldalát, igazi kulisszatitkait.

Forrás: Red Lemon
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását