2024. március 29. - Auguszta

Ellenzék: Varga Judit mondjon le!

Több lap arról számolt be, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter a családi háznak minősített, nyaralóként használt balatoni házát Családi Otthonteremtési Kedvezményből újította fel, ezért a Momentum lemondásra szólítja fel a minisztert.
2021. január 28. csütörtök 14:02 - HírExtra

Donáth Anna ennek kapcsán lemondásra és a támogatás visszafizetésére szólította fel a minisztert: 

“Varga Judit igazságügyi miniszter azzal, ahogy kijátszotta Magyarország törvényeit, bemutatta az Orbán-rendszer lényegét: minden sikkasztás és igazságtalanság le van papírozva. Miközben igazságügyi miniszterként a jogszabályok őrének kéne lennie, Varga Judit azzal van elfoglalva, hogy miként játssza ki saját kormányának törvényeit, hogy jogosult maradjon a nyaralójára felvett CSOK-ra, és szerezzen mellé még egy 200 millió forintos társasházat.

Varga Judit másfél évnyi miniszterség alatt jutott el a teljes erkölcsi csődig. Varga Juditnak le kell mondania! Egy CSOK-kal csaló miniszter nem képviselheti tovább hazánkat az Európai Unióban, és nem vehet részt többet a magyar törvények megalkotásában, amiket pénzért kijátszott.”

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője így reagált az ügyre: 

"Tipikus fideszes: addig jogászkodik, amíg be nem húz egy csomó pénzt, ami amúgy nem járna neki. Ráadásul Varga Judit jogász, igazságügyi miniszter a családtámogatási rendszerből vett ki 10 millió forintot jogtalanul és igazságtalanul - most pedig lebukott.

Miközben lakhatási válság van, 2,5 millió magyar él egészségtelen körülmények között, a 200 milliós ingatlant vásárló Varga miniszter a nyaralójára is felvesz 10 milliócska támogatást. És tényleg azt gondolta, hogy ez belefér?!

Egy normális országban innentől kezdve két lehetősége lenne:

1: lemond, és visszafizeti a 10 millió forintot,

2: lemond, és szembenéz a jogi következményekkel.

De vajon mi fog történni Orbánisztánban? Várjuk a kínos hallgatást, a szánalmas magyarázkodást, a hazugságokat és tereléseket, a teljes következménynélküliséget, sőt, a felmagasztalást (lásd a felcsúti uraság mondását: „Ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig”).

Vagy tudjátok, mit, fideszesek? Lepjetek meg, ha tudtok!"

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását