2021. január 19. - Sára, Márió

Izrael újra bajban

A második országos zárlat óta a legtöbb új fertőzöttet azonosították egy nap alatt Izraelben - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet kedden.
2020. december 22. kedd 15:09 - HírExtra

Hétfőn a rekordszámú, 86 857 tesztből 3594 pozitívnak bizonyult, ami október 7. óta két és fél hónapos csúcsot, valamint 4,2 százalékos arányt jelent.
    
Noha a tesztek száma is az egekbe szökött, az azonosított fertőzöttek száma és a fertőzési együttható, a járvány növekedési rátája is azt mutatja, hogy "megfelelő választ kell adnunk a trend megállításához" - mondta Hezi Levy professzor, az egészségügyi minisztérium igazgatója a ynetnek kedd reggel.
    
"Országos zárlat bevezetésén gondolkodunk. Most kell döntést hozni. Csak szigorúbb korlátozásokkal körülbelül öthetes, teljes országos karanténnal a jelenlegi fertőzési arány mellett háromhetes zárlatra van szükség - mondta a járványügyi kérdésekért felelős Natan As koronabiztos kedd reggel a katonai rádióban.
    
A szigorúbb korlátozások és a teljes zárlat közötti lényeges különbség, hogy az elsőben nyitva maradnának az oktatási intézmények, és nem korlátoznák az emberek mozgási szabadságát. A korábbi országos karanténok idején az emberek csak néhány száz méterre hagyhatták el lakásukat, valamint a létfontosságú munkahelyekre és az alapvető élelemiszerek és gyógyszer megvásárlására lehetett elmenni otthonról.  
    
Egyelőre nem tűzték ki a járvány ügyeivel foglalkozó koronakabinetnek azt az ülését, amelyen a fertőzöttek számának jelentős emelkedése nyomán döntéseket hoznak az egészségügyi szakemberek javaslatairól.  
    
A mintegy kilencmilliós Izraelben március óta 380 095-en fertőződtek meg koronavírussal. Jelenleg 27 628 aktív fertőzöttet tart nyilván az egészségügyi minisztérium honlapja.
    
A SARS-CoV-2 vírus okozta betegségben február óta 3111-en haltak meg. Jelenleg 857 beteget ápolnak a kórházakban országszerte, közülük 472-en súlyos állapotban vannak, 119 embert kapcsoltak lélegeztetőgépre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását