2024. március 19. - József, Bánk
A Political Capital által publikált friss kutatási jelentés alapján az orosz dezinformációs kampányok és aktív műveletek a kelet-közép-európai államok határainak revízióját propagálják, miközben kiélezik a kétoldalú feszültségeket történeti és etnikai konfliktusok felhasználásával.
2020. december 2. szerda 16:38 - HírExtra

A hat ország médiaviszonyait vizsgáló kutatás feltárta a Kreml revizionista dezinformációs kampányainak mozgatórugóit, többek között Lengyelországban, Szlovákiában, Magyarországon, Romániában, Szerbiában és Ukrajnában. A kutatás Romániában, Lengyelországban és Magyarországon az első világháborúhoz kapcsolódó történeti revizionizmust (Trianon/Lviv), míg Szerbiában, Szlovákiában és Ukrajnában az orosz „szeparatizmust” és területi agressziót vizsgálta.

Az eredmények alapján az oroszbarát médiumok és politikusok, politikai mozgalmak részvételével megvalósuló kommunikációs kampányok magas fokú szervezettségről és koordinációról árulkodnak. Tevékenységük a régiót amúgy is jellemző társadalmi és kulturális különbségeket kihasználva próbálja egymás ellen fordítani az Európai Unió és a NATO tagországait.

A hagyományos szövegelemzést hálózatelemzéssel kombináló kutatás regionális összehasonlító tanulmánya, illetve országjelentései itt érhetők el.

Forrás: Political Capital
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását