2021. január 19. - Sára, Márió

Folytatódik az online színház

Márai Sándor Hallgatni akartam című művének színpadi adaptációjával folytatódik szombaton a Vígszínház online közvetítéseinek sorozata.
2020. november 27. péntek 09:09 - HírExtra

A Hegedűs D. Géza előadásában látható monodráma a 20. század egyik legmegrázóbb évtizedének történetét öleli fel - olvasható a színház MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.
    
Mint írják, a Hallgatni akartam című művet az Egy polgár vallomásai harmadik, befejező kötetének szánta Márai, 2013-ig azonban az író hagyatékában, kiadatlanul kallódott. A kéziraton 1950 szerepel befejezés gyanánt, vagyis ez a mű tekinthető Márai első, emigrációban írt, befejezett művének.
    
A kezdő dátum az Anschluss, Ausztria 1938-ban történt hitleri megszállása, amellyel az író szerint elveszett a klasszikus Európa. Az előadáson így végigvonul a polgárság sorsának, szerepének kérdése is.
    
A Hallgatni akartam vallomás egy értékvesztett időszakról, egyben pontos rajza a polgári Európának és Magyarországnak. Emellett egy szakítástörténet is, hiszen befejező dátuma 1948. augusztus 31., az a nap, amikor Márai Sándor elhagyta Magyarországot - áll a közleményben.
    
A Marton László rendezésében látható előadás zenéje Tallér Zsófia munkája, a produkció dramaturgja Radnóti Zsuzsa. Az élő közvetítés november 28-án 19 órától az eSzínházzal való együttműködésben látható.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását