2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Őszi kiegészítők az eső ellen

Az ősz elég gyakran esős idővel jár, hiszen van, hogy napokig szomorkás idő van, de az is előfordul, hogy hirtelen záporok keletkeznek a semmiből. Mivel az őszre inkább a tartós esős időszak a jellemző, ezért jó, ha van nálunk néhány kiegészítő, hogy megvédjük magunkat és ne ázzunk el. A következő pár sorban az esőkabát előnyeiről és néhány konkrét különleges darabról tudhatsz meg többet.
2020. november 17. kedd 17:14 - HírExtra

Egyszerű esőkabátok

Talán már mindenki találkozott a műanyag esőkabáttal, amelyeket sokszor gömb vagy tornazsák formájú tokban vásárolhatunk meg. Ezeket fekete, sárga vagy átlátszó árnyalatokban is megkaphatjuk. 

De miért jobb az esőkabát az esernyőnél? Az esőkabát vízlepergető külsővel rendelkezik, számos darab sisakja elég nagy ahhoz, hogy akár még egy bukósisakra is ráhúzzuk. Bárhol és bármikor elővehetjük, s nem kell tartanunk, mint az esernyőt, elég egyszerűen felvennünk. Kitűnő például azoknak, akik mozgásban vannak, biciklin ülnek vagy olyan ruhát viselnek, aminek nem lenne szabad eláznia. Sokszor kombinálják esőnadrággal, hiszen az esőkabát leginkább a test felső részét védi. 

Esőponcsó kontra esőkabát

Az esőponcsó egy másik speciális kategóriát képez az esőkabátokon belül, azonban mégis pár dologban eltér tőlük. Az esőponcsó teljesen megvéd a fentről lezúduló esővel szemben, mivel ez gyakorlatilag a kézfejnek is védelmet nyújt. Mindegy, milyen irányból és milyen mennyiségű víz ömlik ránk, a poncsó biztos fedést ad. 

Ha a kényelmi szempontokat vesszük figyelembe, akkor ebben az esetben bizony az esőkabát a nyerő. A poncsó - formájából adódóan - ugyanis bizonyos szinten korlátozza a mozgást, és kissé zavaró is lehet. A kerékpárra terítve például eltakarhatja a világítást, így inkább városi használatra ajánlott, mint túrákra. Előnyei azonban mégsem vitathatóak, hiszen tetőtől talpig fedést biztosít.

Amennyiben egyéb kiegészítőre van szükséged az őszre, az Ajándékok.shop webáruház kiegészítők kínálata segít mindent beszerezni! 

Egyedi esőkabátok

A túrázók, kalandorok szívesen veszik a hasznos ajándékokat, így nem is kérdés, hogy nekik mindig jól jön egy-egy minőségi esőkabát. Szerencsére ma már kreatívabb darabok is találhatóak a piacon. Jó példa erre a Dry and Save esőköpeny is, ami valójában az esőponcsó kategóriába sorolható. Ez azért is olyan különleges, mert speciális fényvisszaverő csíkokkal rendelkezik, így a biztonságos közlekedés is garantált. 

Remélem, jobban megismerted az egyes esőkabáttípusokat, és sikerül a stílusodhoz illő terméket kiválasztanod! Az, hogy milyen körülmények között fogod használni, sok mindent meghatároz, így vásárlás előtt mindenekelőtt ezt vedd figyelembe! Ha így teszel, garantálod a száraz napokat, és még az őszi időjárás sem fog majd ki rajtad! 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását