2024. április 20. - Tivadar

Elkapták a csalót

Üzletszerűen elkövetett csalás miatt két év és nyolc hónap börtönre ítélte a Pécsi Törvényszék azt a férfit, aki lakáskiadással trükközve csaknem egymillió forintos kárt okozott több mint húsz embernek - közölte a bíróság hétfőn az MTI-vel.
2020. november 2. hétfő 15:23 - HírExtra

A Pécsi Törvényszék döntésével helybenhagyta a Pécsi Járásbíróság februári ítéletét, amely szerint a vádlott feltételes szabadságra sem bocsátható.
    
A férfi budapesti kiadó lakásokat hirdetett az egyik weboldalon 2016 júniusa és októbere között úgy, hogy az ingatlanokkal nem rendelkezett, de a hirdetésre jelentkezőktől azt kérte, hogy részére előleget utaljanak át szándékuk megerősítése és a lakás lefoglalása érdekében.
    
A csaló által megadott számlaszámok az esetek egy részében a korábban a hirdetésre jelentkező és megtévesztett sértettek folyószámláihoz tartoztak, azaz a korábban becsapottak kárát újabbak megtévesztéséből származó pénzből fedezte a férfi.
    
Előfordult az is, hogy a vádlott által korábban meghirdetett takarítónői állásra jelentkezők számláira utaltatta a csaló az előleget. Nekik azt állította a vádlott, hogy a takarítás mellett a bevásárlás is az ő feladatuk lesz, amit a számlájukra utalt összegből kell majd fedezniük. A munkára jelentkezők azonban egy alkalommal sem takarítottak, csak egy minimális értékben vásárolniuk kellett és a maradék pénzzel el kellett számolniuk a vádlott felé.
    
A férfit különös visszaesőként ítélte el a bíróság, az ítélet jogerős.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását