2024. április 20. - Tivadar

Mondd el a véleményed a Nagykörútról online

Online kérdőívben várja november 11-éig a budapestiek véleményét a Nagykörút jövőjéről a fővárosi önkormányzat, amely a válaszok alapján alakítja majd ki a Nagykörút megújítására vonatkozó koncepciót - tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-t.
2020. október 30. péntek 15:05 - HírExtra

Az online kérdőívet az enbudapestem.hu/nagykorut oldalon, kzossegitervezes.budapest.hu/dialogs/nagykorut/questionnaire/answers/new címen lehet kitölteni. A tervezés későbbi fázisában - 2021 elején - a konkrét elképzelésekről is elmondhatják majd a budapestiek a véleményüket - olvasható a közleményben.
    
Közölték: ez a fejlesztés túlmutat a közlekedési problémákon, ezért a főváros a Nagykörút komplex megújítását tervezi, amelynek célja a körút megkopott vonzerejének és presztízsének, kellemes és karakteres hangulatának helyreállítása, egy élhető és élettel teli körút kialakítása. Olyan helyszín, ahol egyszerre jó lakni, közlekedni, vásárolni, enni-inni, kikapcsolódni vagy épp boltot üzemeltetni. Céljuk, hogy a tervezés a szakmai és civil szervezetek és az érintettek folyamatos bevonásával és tájékoztatásával valósuljon meg - fogalmaztak.
    
A Főpolgármesteri Hivatal közölte: 2021 tavaszának végére készül majd el a koncepció, amely megalapozza a fejlesztési munkákat.
    
A szakmai és civil szervezetekkel közös szakmai workshop-sorozat is indul, hogy a tervezési folyamat konstruktív szakmai párbeszéd, "ötletelés és vita mentén új ötletekkel és impulzusokkal gazdagodjon". A szakmai workshopokon való részvételre november 20-áig lehet jelentkezni - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását