2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ne vedd félvállról az online tanfolyamokat!

Az online tanfolyamok előnye, hogy saját magad osztod be az idődet, és ott végzed el, ahol épp kedved tartja, akár otthon a kanapén vagy egy kávézóban.
2020. szeptember 22. kedd 07:52 - HírExtra

Bár hatalmas szabadságot kínálnak, mégsem szabad őket félvállról venni. Ugyanis ez nem azt jelenti, hogy a képzések könnyebbek vagy egyszerűbbek lennének, itt is kőkemény elvárások vannak, amelyeknek csak úgy tudsz eleget tenni, ha valóban komolyan veszed őket. Ehhez adunk most néhány ötletet.

Tűzz ki magad elé célokat!

Az online kurzusok követelményei általában megfelelnek a normál kurzusok követelményeinek. Sőt esetenként az online kurzusoknál még nagyobbak az elvárások. Itt a kötelező részvétel helyett különféle szinteket kell teljesíteni, és csak ezek után folytathatjuk a kurzust. Ez pedig azt jelenti, hogy folyamatosan készülni kell és komolyan venni az online kurzusokat is.

Készülj fel minden téren!

Az online tanfolyamok esetében nem kell kimozdulnod, otthonról is elvégezheted a kurzust. Azonban jó, ha van erre egy külön kis zugod, ahol nyugodtan tudsz tanulni, mert csend van, senki nem zavar, és még az internetkapcsolat is jól működik.

Ne feledd, hogy az online kurzusoknál ügyelned kell a megfelelő technikai felkészültségre is. Mindenképp szükséges egy asztali számítógép vagy egy laptop, amelyen jól működik a mikrofon, a kamera és az internet is. Ugyanis ezek hiánya csak problémákat okozhat az interjú során.

Légy szervezett és figyelmes!

Ahogy a hagyományos kurzusoknál fontos, hogy a jegyzetek, füzetek rendszerezve legyenek, úgy az online tanfolyamoknál mindezt a számítógépeden kell megtenned. Tehát töltsd le őket, helyezd külön mappákba, így biztosan meg fogod találni, ha szükséged lesz rájuk.

Emellett fontos a megfelelő időbeosztás is. Bár az online kurzusok nem siettetnek, hiszen magad osztod be az idődet, mégis tűzz ki magad elé egy egészséges határidőt, amire el szeretnéd végezni a tanfolyamot. Ugyanis ha képes lennél akár 2 hónap alatt végig csinálni, minek húznád 1 évig? Találd meg a számodra legkedvezőbb online rendezvényszervező szakot a MOE Rendezvényakadémia oldalán!

Építs ki kapcsolatokat!

Az igaz, hogy ezen kurzusok során személyes kontaktusra nincs lehetőség, azonban kapcsolatokat így is ki fogsz tudni építeni. Bár a tanulás online zajlik, ami azt takarja, hogy tanulni is egyedül tanulsz, mégis lényeges, hogy folyamatosan tarts kapcsolatot az oktatóddal és a hallgatótársaiddal. Ezt elősegíthetik a különféle videokonferenciák és a közösségi média is. Ha kérdésed van, akkor pedig ne tartsd magadban, bátran kérdezd meg oktatódtól, aki készségesen segíteni fog, sőt az is előfordulhat, hogy felkínál egy konzultációs lehetőséget. Emellett jó, ha társaiddal is megvitatod a benned felmerülő kérdéseket, hiszen együtt minden könnyebben megy.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását