2024. március 19. - József, Bánk

Így harcolj a vizesedés ellen a lakásban

Az otthonodban az egyik legfontosabb feladat, hogy a párát folyamatosan szinten tudd tartani, hogy a levegő sose legyen túl nedves. A környezeted friss levegője segít abban, hogy a család egészséges maradhasson. A túl sok víz ugyanis a legtöbb esetben vizesedéshez vezet, néha akár penészt is okozhat.
2023. január 13. péntek 17:09 - HírExtra

Ez nemcsak rád, hanem a bútorokra is rossz hatással van. Fontos tehát, hogy rendszeresen szellőztess, és használj páraérzékelős ventilátort, amelynek a célja, hogy a párának esélye se legyen a beltéren lerakódni. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy miért érdemes ezt az eszközt beszerezni otthonra.

Mikor és hol van szükség párátlanításra lakáson belül?

Az Elektrikstore.hu ventilátorainak számos helyiségben tudod a hasznát venni. Főként a fürdőszobában, a WC-ben, valamint a mosókonyhában és azokon a területeken hasznos, ahol sok a nedvesség. Ide sorolhatjuk még a konyhát és azokat a lakrészeket, ahol a téli hónapokban a ruhákat szárítod. Ha nincsen szárítógép, akkor nagyon sokszor fordulhat elő párásodás, tehát mondani sem kell, hogy mennyire nagy szükség van ennek a berendezésnek a segítségére.

Persze nemcsak otthon, hanem például ipari környezetben is használható, hiszen ahol például a termelékenység túlzott vizesedéssel jár, ott elengedhetetlen egy nagyobb teljesítményű típus. Ugyanígy jól jön munkahelyi irodában, ahol veszélyforrásként tekinthetsz az épületre, hiszen ezek általában régebbi típusúak, így ha nem vigyázol, folyamatosan penészesednek.

Milyen kárt okoz a pára?

A magas páratartalom nemcsak a bútorra, a falakra és az egészséges életmódra van rossz hatással. A penészesedés, a dohosodás és a salétromosodás mind a túlzott mennyiségben jelenlévő nedvesség számlájára írható. Emellett befolyásolja a nyílászárók, illetve a csempéken a fugák állapotát. 

Mindezek hatással vannak az épület szerkezetére, amiben szintén kárt tehet, ha beltéren magas a páratartalom. A probléma sokszor visszafordíthatatlan, vagy ha nem is teljesen megoldhatatlan, rengeteg munka és pénz, mire azt helyre tudod hozni. A salétromosodás az alapoktól indul, lefelé haladva szépen lassan eléri a tartószerkezetet, valamint a falat. 

Milyen előnyei vannak a páraérzékelős ventilátornak?

Egy márkás készülék használata nemcsak egyszerű, hanem praktikus is. Viszonylag rövid idő alatt érezheted meg az előnyét. Ez a fajta elektronika azonnal bekapcsol, ha csak egy kicsit is magasabb szinten érzi a nedvességet. Tehát egyénileg döntheted el, hogy mi az a határ, ami felett már szükség lehet a segítségre és a pára elszívására. 

Mivel nem kell állandóan kapcsolgatni, külső beavatkozást végezni rajta, így a módszer igen kényelmes, hiszen beállítástól függ, hogy mikor kapcsol be. Nem kell vele folyamatosan foglalkozni. 

A páraérzékelőnek köszönhetően a szoba páratartalmát folyamatosan szinten tudod tartani, az eredmény pedig egy egészséges környezet, amiben a család nyugodtan élheti az életét. Ennek hála sikeresen léphetsz fel a lakáson belül a penész és a pára ellen.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását