2021. február 26. - Edina

MSZP: Azonnal kezdjék el a tömeges és ingyenes tesztelést a szociális intézményekben!

Vidéki és fővárosi, állami, önkormányzati és magánkézben lévő idősotthonok példája bizonyítja, hogy a jelenlegi helyzetben az egyetlen felelős döntés a rendszeres tesztelések elrendelése - írja közleményében Korózs Lajos, szocialista politikus.
2020. szeptember 12. szombat 14:57 - HírExtra

Korózs Lajos közleménye:

"A fővárosi vezetés ezt meglépte, azonban azt még mindig nem tudjuk, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos intézkedett-e valamennyi idősotthoni dolgozó és bentlakó teszteléséről mielőtt elrendelte az intézményelhagyási tilalmat a szociális intézményekben. Ha nem így tette, akkor most ismét csak rázárta az ajtót a vírusra, amivel rengeteg embert veszélyeztet.

A szakemberek szerint a járvány lassítása érdekében minél több ingyenes tesztelésre van szükség, ezért az MSZP is azt követeli, hogy a kormány kezdje meg azonnal a tömeges és ingyenes tesztelést, elsősorban a megfertőződés szempontjából magas rizikójú emberek, tehát az egészségügyi dolgozók, a pedagógusok és a szociális szféra dolgozóinak körében.

Továbbá, mivel az állam olyan protokollt alakított ki, hogy két negatív vírusteszttel lehet a két hét karantént elkerülni, elvárjuk, hogy ezek a tesztek legyenek ingyenesek, mert a magyar családok nem tudják megfizetni a két teszt árát, mint ahogy nem bírják a munkából való két hét kiesés terhét sem. Az ingyenes és tömeges tesztelésre a kormánynak rendelkezésre állnak a forrásai. Az MSZP meggyőződése, hogy most, amikor nap nap után dönt rekordot a fertőzöttek száma, nem az oligarchákra, propagandára és stadionokra kell költeni százmilliárdokat, hiszen ebből a pénzből megoldható lenne minden egyes magyar polgár ingyenes szűrése.

Az MSZP számára a magyar emberek élete, egészsége és biztonsága a legfontosabb éppen ezért úgy gondoljuk, hogy minden lehetséges eszközzel meg kell akadályozni, hogy a tavaszi tragikus események megismétlődjenek."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását