2021. november 27. - Virgil

Gyermekek a bolygóért

Szerdán indult az Earth Speakr, amely arra invitálja az Európában élő gyermekeket, hogy Earth Speakerek-ké válva, a bolygónk jövőjéért felszólalva együtt alkossanak meg egy műalkotást.
2020. július 2. csütörtök 14:34 - HírExtra

Az Olafur Eliasson dán-izlandi művész által megálmodott Earth Speakr kezdeményezés elősegíti az európai emberek közötti gondolkodást, rámutatva az éghajlatváltozás veszélyeire és bolygónk jövőjére. A teljesen ingyenes Earth Speakr egy interaktív weboldalt, ingyenes alkalmazást, prezentációkat és sok mást is magában foglal. A projektet – amely az Európai Unió Tanácsának 2020-as német elnökségének alkalmából megrendezett kulturális programsorozat központi eleme – a Német Külügyminisztérium és a Goethe Intézet finanszírozza.

 A művészeti kezdeményezés kiterjesztett valósággal működik és egy ingyenes alkalmazást valamint interaktív weboldalt is magában foglal (www.earthspeakr.art). Az Earth Speakr projektet Olafur Eliasson indította útjára az Európai Unió Tanácsának 2020-as német elnöksége alkalmából. Az alkotás 24 nyelven érhető el a világ minden tájáról, amely a következő 6 hónap során gyermekek és fiatalok segítségével nyeri el végső formáját.

Forrás: Chapter 4
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását