2024. március 19. - József, Bánk

Jövőre is 2020 lesz

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntése alapján nem változik a jövő nyárra halasztott - részben budapesti rendezésű - labdarúgó Európa-bajnokság neve és logója.
2020. április 24. péntek 13:23 - HírExtra

A szervezet végrehajtó bizottsága csütörtökön határozott úgy, hogy a története hatvanadik évfordulóját ünneplő Eb továbbra is az EURO 2020 nevet viseli, habár a tornát a koronavírus-járvány miatt 2021 nyarán játsszák a csapatok.
    
Amint arról a hazai szövetség (MLSZ) honlapja beszámol, az eredeti név és logó megtartásában az évforduló mellett a környezettudatosság is szerepet játszott, mivel sok termék elkészült már, változtatás esetén így "ezek a szemétbe kerültek volna és újak elkészítésére lett volna szükség".
    
Az UEFA álláspontja szerint az elnevezés később is emlékeztetni fog arra, hogyan fogott össze 2020-ban, az Eb-k 60. évfordulóján a futballvilág is a koronavírus-járvány ellen.
    
Eddig húsz csapat vívta ki a részvétel jogát, további négy - köztük a magyar csapat - a Nemzetek Ligája rájátszásában biztosíthatja helyét a mezőnyben. Marco Rossi együttese márciusban lépett volna pályára Bulgáriában, győzelem esetén pedig a Puskás Arénában fogadta volna a románokat vagy az izlandiakat. A mérkőzéseket a járvány miatt elhalasztották, várhatóan ősszel rendezik meg azokat.
    
Az Eb-nek Amszterdam, Baku, Bilbao, Bukarest, Budapest, Koppenhága, Dublin, Glasgow, London, München, Róma és Szentpétervár ad otthont. A magyar fővárosban három csoportmérkőzés és egy nyolcaddöntő lesz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását