2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Evezőseink csak a B döntőben folytathatják

Egyik magyar egységnek sem sikerült bejutnia a vasárnapi A fináléba, azaz a legjobb hat közé a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló evezős Európa-bajnokságon, így a zárónapon mind az öt, még versenyben lévő hajó a kisdöntőben szerepel majd.
2010. szeptember 11. szombat 17:41 - HírExtra
Ficsor László szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a szombati középdöntős napon az ezúttal normálsúlyú egypárban induló, könnyűsúlyban Világkupa-győztes Galambos Péter járt a legközelebb a bravúros teljesítményhez, de ő is csak negyedik lett futamában - ahol több rivális is 20 kilóval nehezebb volt nála -, s a továbbjutáshoz az első háromban kellett volna zárnia.

A Hajdú Zsuzsa, Alliquander Anna könnyűsúlyú kétpár szintén negyedik, a Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes ötödik, míg a korábban világ- és Európa-bajnok Varga Tamás és Rácz Róbert alkotta könnyűsúlyú kétpárevezős, valamint a Szabó Katalin, Gyimes Krisztina, Sáska Beáta, Tóth Evelyn összeállítású négypár egyformán hatodik lett közép-, illetve reményfutamában, s ez a teljesítmény csupán a B fináléhoz volt elegendő.

"Reménykedtünk egy-két A döntős helyezésben, de sajnos azt kell, hogy mondjam: ez a realitás. Ahhoz, hogy valamelyik egységünk bejusson a legjobbak közé, bravúr kellett volna, s most ez elmaradt." - mondta az MTI-nek Ficsor.

A hatodik magyar egység, a Vermes Péter, Bártfai Péter, Krpesics Péter és Markgruber Balázs alkotta könnyűsúlyú kormányos nélküli négyes már pénteken befejezte szereplését az Eb-n, egyik riválisát sem tudta megelőzni, így az utolsó, 13. helyen zárt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását