2024. március 19. - József, Bánk

Elkezdted már keresgélni az első háromkerekűt?

Gyermeked fél éves kora körül már kedvet csinálhatsz neki a mozgáshoz. Az egyik legjobb választás a tricikli. Óriási a választék, ezért érdemes a nézelődés előtt átgondolni, milyen terepre és igénybevételre szeretnétek vásárolni.
2020. március 19. csütörtök 17:43 - HírExtra

Kezdetben még teljes felszereltséggel kell használni a járgányt. A szülőkarral tolhatod, a kiesésvédővel biztonságban tarthatod a babád, természetesen övvel bekötve. Egy éves korára már meg tudja stabilan tartani magát, így lassan el lehet kezdeni variálni a kiegészítőket. A háttámla leszerelését követően másfél éves kor környékén a lábtartót is le lehet szedni, ekkortól a kicsi már képes egyedül is tekerni.

A két év körüli gyerekek már nem szívesen maradnak meg a babakocsiban. Szeretnék egyedül felfedezni a világot, mégha nem is mindig képesek rá. Sokszor feszültségforrás, mit engedünk meg nekik. Ha szeretnéd, hogy újra nyugodtan tudjatok sétálni, válaszd az önálló mozgásra bátorító tricikliket a babakocsi helyett a mindennapos közlekedésben. A Baby Lionnél kapható multifunkciós tricikliket akár 4 éves korig, 25 kilóig is használhatod, nem fogod megbánni.

Gondold át, mire szeretnéd használni

Az egyszerű triciklik nem kormányozhatók a tolókarral, és kiesésvédő, valamint dönthető háttámla nélkül segítik a gyereket a testmozgásban. A tolókarral kormányozható tricikliben egy vezető szál fut a kartól az első kerékig, ez szülőként kényelmes, ahogy a bolygókerekes változat is, mert arra megy, amerre tolod.

A kialakításbeli különbség hosszabb utak során mutatkozik meg, ha keresztül kell küzdeni magunkat a járgánnyal a városon. A szülőkormányos tricikliket egy mozdulattal fordíthatod bármerre, akár körbe is fordulhatsz vele. Ha nem tolókarral irányíthatót választasz, minden irányváltáskor kénytelen leszel a tolókar lenyomásával a tricikli elejét emelni, hogy fordulni tudjatok, ami ismerve a hazai útviszonyokat és járdák állapotát, hosszú távon károsodáshoz vezet, hiszen ilyenkor a gyerek teljes súlyát a tolókarral kell megemelni.

Egy a kedvencekből

Anyagi lehetőségektől függően választhattok egyszerűbb vagy jobban felszerelt verziót, hogy megtaláljátok az igényeitekhez illőt. Ha ajánlani kellene egyet, a QPlay Rito lapra csukható tricikli lenne az, mivel a könnyű váz teljesen összecsukható, minden csomagtartóba befér. Igazodva a gyermek fejlődéséhez és a szülők kényelméhez, a háttámla dönthető, a biztonsági öv pedig kényelmes tartást biztosít akkor is, ha a gyerek pont tekerés közben alszik el. A hálós kialakítású kupola megvéd a naptól és széltől. A kedvenc játékokat a hátsó kosárba teheted. Az első kerék szabadon mozog, a pedált szükség esetén blokkolni is lehet. A tricikli csendesen gurul, a vizes, csúszós aszfalton is stabilan tapad. 

Remélhetőleg e rövid összefoglaló után már Te is tudod, milyen triciklit szeretnél. Látogass el a Baby Lion oldalára, ahol babatermékek nagy választéka vár.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását