2024. április 28. - Valéria

Tudatlan britek

A britek egyharmada azt hiszi, hogy a világ legmagasabb hegye, a Mount Everest Európában van - derült ki egy földrajztudás-felmérésből.
2007. november 16. péntek 08:27 - Hírextra

Többségük az Alpokba helyezi a nepáli nevezetességet, de jó pár olyan brit is van, aki úgy tudja, hogy hazájában magasodik a csúcsvilágcsúcs 8848 méterre. Ez több mint hétszeres túlzás, mivel Nagy-Britannia legmagasabb hegycsúcsa mindössze 1343 méterre van a tenger szintjétől.

A földrajzi felmérés további kérdése a világ leghosszabb folyója volt, amire - a felmérők szerint - a briteknek a fele nem tudja a jó választ: a Nílust. (Csakhogy ez esetben a felmérők is magukba pillanthatnak, egyrészt mert sokáig holtversenyben volt az elsőségért a Nílus az Amazonasszal, másrészt egyes - legfrissebb - mérések szerint fél évvel ezelőtt az Amazonas átvette a vezetést kb. 150 kilométerrel. A Nílus "most" 6695, az Amazonas 6850 kilométer hosszú.)

A kérdezők azt is firtatták, hogy milyen létesítményt látogattak megkérdezettjeik a leggyakrabban az utóbbi hónapban. Az első helyre, 39 százalékkal áruház került, az utolsóra múzeum, 9 százalékkal - adta hírül a Guardian című brit lap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását