2024. április 18. - Andrea, Ilma

Óriási az érdeklődés a Rubens kiállításra

Több mint százezer látogatót vonzott a Szépművészeti Múzeum Rubens, van Dyck és a flamand festészet fénykora című kiállítása, amely a nagy érdeklődésre való tekintettel a hét minden napján, így hétfőn is látogatható - közölte az intézmény hétfőn az MTI-vel.
2020. január 27. hétfő 12:09 - HírExtra

    A február közepéig látogatható kiállítás utolsó három hétvégéjén - péntektől vasárnapig, január 31-től kezdődően - este nyolc óráig áll nyitva a múzeum. Mint írják, a csaknem 120 művet bemutató tárlatot október végi megnyitása óta már több mint százezren látták.
    A kiállításra mintegy negyven nagy közgyűjteményből, többek között a párizsi Louvre-ból, a szentpétervári Ermitázsból, a madridi Pradóból, a washingtoni és a londoni National Galleryből érkeztek műtárgyak.

    A kiállításon Rubens harminc és van Dyck csaknem húsz remekműve mellett más flamand mesterek alkotásait is megtekinthetik a látogatók. A tárlaton helyet kapott van Dyck alkotása, Stuart Mária Henrietta hercegnő esküvői portréja is, amelyet 2018 végén a londoni Christie's aukcióján vásárolt meg a Szépművészeti Múzeum.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását