2020. március 31. - Árpád

Nehéz vita jön az uniós költségvetésről

A valaha volt legnehezebben elfogadott uniós költségvetés lehet a mostani, amennyiben nagyon széttartó érdekeik ellenére közös nevezőre jutnak a tagországok - mondta a Századvég külpolitikai elemzője hétfőn az M1 aktuális csatornán.
2020. január 13. hétfő 08:37 - HírExtra

 

    Szabó Dávid József hozzátette: a helyzetet nem könnyíti meg, hogy Nagy-Britannia kilépésével 15 milliárd euróval csökken az Európai Unió 2021 és 2027 közötti költségvetési kerete.

    Elmondta: ahhoz, hogy egyes országok hangosabban tudják képviseltetni álláspontjukat az új uniós költségvetésről szóló vitán, a visegrádi négyekhez - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia - hasonló érdekcsoportok fognak összeállni. A jelek szerint az önszerveződések nem csak regionális csoportosulásokra korlátozódnak, hanem olyan érdekek mentén is, mint a kohéziós fejlesztési források szinten tartása - tette hozzá.

    Magyarország az érdekcsoportokat tekintve előnnyel rendelkezik, hiszen a visegrádi négyeknek - az agrártámogatások és a felzárkóztatási támogatások ügyében is - hosszan tartó, közös érdekük van - hangsúlyozta Szabó Dávid József.

    A műsorban elhangzott, hogy valószínűleg februárban tartanak majd rendkívüli EU-csúcsot az új uniós költségvetés ügyében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását