2024. március 29. - Auguszta

Konyhai higiénia

A konyha köztudottan a családi élet legfontosabb helyszíne. Még egy aprócska konyha esetén is meggyűlhet a bajunk annak tisztán tartásával. Főleg megnehezedik ez a helyzet egy nagyobb méretű, üzleti céllal üzemelő konyhai helyiségnél.
2019. november 19. kedd 20:06 - HírExtra

Lakás és üzleti konyha esetében is ez a legkényesebb pont. A tisztaságot és a higiéniát illetően ez a helyiség egyáltalán nem ismerhet tréfát. A nem megfelelő állapotban lévő konyhai hanyagságnak nagyon komoly egészségügyi következményei lehetnek. Illetve üzleti területen az elvárások is magasabbak, nem lehetséges semmit csak úgy otthagyni, hogy majd holnap kezdünk vele valamit.

Konyha és a tisztítószerek

Csak egy főzőhelyiség, de munkafolyamatok tekintetében változatos képet mutat. Egyes részein vizesblokk helyezkedik el. Így ezen a területen ügyelnünk kell az ideális szerek használatára. Máshol a zsiradékok és a hő kombinációjából eredő szennyeződésekkel kell megbirkóznia Önnek és csapatának. Általánosságban elmondható, hogy a vállalkozása sikerességéhez ennek a helyiségnek makulátlanul tisztának kell lennie.

A konyha az a helyiség, ahol elkerülhetetlenek a kemikáliák használata. Sok vegyszer allergéneket is tartalmaz, így gondosan válasszon azok közül, illetve kellő körültekintéssel használja azokat. A tisztítószerek semmiképpen sem érintkezhetnek az alapanyagokkal, valamint az ételekkel sem. Mindenképp ügyeljen használatuk után az alapos öblítésre.

Egyéb szerek

A konyhai területen minden fokozott igénybevételnek van kitéve. Ez természetesen a konyhai eszközöktől a berendezésekig, de még a konyha padlójáról is elmondható. Az egyes eszközök és konyhai gépek, felszerelések könnyedén újra cserélhetőek. De ugyanez már nem mondható el a padlóról. Annak felújításához a teljes vendéglátó egység bezárása szükséges. Mondanunk sem kell, hogy ez a felújítási költségen kívül profit kiesést is fog jelenteni Önnek.

Ennek elkerülése érdekében a Profitakarítókboltjánál kapható felületápoló szerek használatát javasoljuk. Mivel a különböző felületek az intenzív használat miatt gyorsabban kophatnak, elhasználódhatnak. Felületük mattul, és makacs szennyeződések is lerakódhatnak rajta. Ennek megakadályozása érdekében érdemes az erre a célra kifejlesztett bevonatokkal ellátni. Nagyon egyszerűen felvihetőek a burkolatra, és használatával hosszan tartó védelmet biztosít a padlónak.

A maximális felületvédelem érdekében akár több rétegben is felvihető. A különböző burkolatok eltérően kopnak az idő során. Amennyiben a felület már nem szép, lehetőség van a bevonat eltávolítására, és új bevonat felvitelére is. Ezzel a megoldással hosszú távon meg tudja őrizni a konyhája padlófelületének a szépségét és tisztántarthatóságát. Ezekkel együtt üzleti sikerét könnyedén fenn tudja tartani.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását