2024. április 25. - Márk

Az otthon tiszta levegője ma már elengedhetetlen

A megfelelő minőségű és tisztaságú levegő legalább annyira fontos körülménynek számít egy otthon kapcsán, mint a meleget biztosító fűtés vagy a védelmet adó fedél.
2019. november 19. kedd 15:51 - HírExtra


Az elhasználódott, túlzottan száraz vagy párás levegőt belélegezve ugyanis akár már középtávon érezhetjük magunkon a különféle légúti rendellenességek kellemetlen tüneteit. Pontosan ezért is célszerű preventíven gondolkodva állni a kérdéshez, és inkább megelőzni, mint már kezelni a bajt.

Cikkünkben tehát az otthon tiszta levegőjéről való gondoskodás kapcsán osztunk meg hasznos tanácsokat, illetve megvalósítandó praktikákat az egészség hosszú távú megőrzése érdekében. Az itt leírt lépések időben és pénzben sem jelentenek komoly ráfordítást, ezért is érdemes őket komolyan venni.

A megelőző lépések szinte aranyat érnek

Aki tapasztalta már saját magán az otthon rossz levegője miatti rosszullét kellemetlenségét, az minden bizonnyal felismerte a megelőzés fontosságát. Kevés rosszabb érzés van ugyanis annál, mint amikor éjnek évadján fuldokolva ébredünk a saját lakásunkban.

A megfelelő páratartalom szintjéről hatékonyan gondoskodó párásító vagy párátlanító készülékek pontosan az ilyen jellegű megbetegedések megelőzésében segítenek. Gyakorlatilag észrevétlenül teszik a dolgukat egész álló nap, és segítenek megfelelő minőségű levegőt varázsolni az otthonunkba. Nézz körül a Szellőző shop kínálatában!
 

A levegő minősége ma már nem ugyanolyan, mint néhány évtizeddel ezelőtt

Időnként bizony szokás elkendőzni a lakásban uralkodó levegő rossz minőségét azzal az állítással, hogy régen rosszabb körülmények között is egészségesen éltek a családok. Méghozzá sokszor öten vagy hatan is egy helyiségben, penészes falak között, mégis légúti problémák nélkül.

Ez a fajta vélemény viszont nem veszi figyelembe azt a tényezőt, hogy a légtérben uralkodó levegő minősége is alapvetően megváltozott. Nagyságrendekkel több autó közlekedik az utakon, és a gyárak intenzív működésének következtében is sokkal több káros anyag jut a légtérbe. Márpedig a lakásba csakis kizárólag abból a levegőből fog jutni, amelyik odakint is megtalálható.

A folyamatos levegőcsere nélkülözhetetlen

Ha szeretnénk gondoskodni a tiszta levegőről az otthonunkban, akkor ehhez az egyik leginkább kézenfekvő megoldást a folyamatos szellőztetés kínálja. Egyszerű, pénzbe sem kerül, és csak napi néhány percet vesz igénybe.

Ellenben, ha naponta kétszer vagy háromszor kinyitjuk az ablakokat pár perc erejéig, azzal elő tudjuk segíteni a szükséges légmozgást. Vagyis az elhasznált benti levegő távozhat, a helyére pedig tisztább és frissebb oxigén érkezhet.

A szellőztetés gyakorlatát célszerű reggel és este mindenképp elvégezni, illetve napközben is, ha épp otthon tartózkodunk.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását