2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A PM szerint emelkednek a reálbérek

Már 75 hónapja töretlenül emelkednek a reálbérek Magyarországon, a családi adókedvezményt is figyelembe véve több mint 47 százalékkal nőttek 2010 és 2018 között - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) csütörtökön, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva.
2019. május 30. csütörtök 13:38 - HírExtra
 
A KSH azt közölte, hogy márciusban 10,2 százalékkal, 367 ezer forintra nőtt a bruttó átlagkereset az egy évvel korábbihoz képest. Az idei első negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva 11,0 százalékkal nőttek a keresetek, a bruttó átlagkereset 352 200 forint, a nettó átlagkereset 234 200 forint volt.

A tárca közleményében hangsúlyozta: folytatódott a kétszámjegyű béremelkedés, az idei első negyedévben 11 százalékkal nőttek a bruttó és nettó bérek egyaránt, a reálbérek így 7,6 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál.

A kétgyermekesek reálkeresete csaknem 59 százalékkal, a háromgyermekeseké pedig több mint 76 százalékkal nőtt nyolc év alatt, a családok anyagi helyzete így folyamatosan javul - jelezte a PM.

A tárca kitért arra is, hogy nemzetközi összehasonlításban az euróban kifejezett magyar bruttó bérek nőttek a leggyorsabban 2010 és 2018 között a visegrádi országok közül.

A következő időszakban a minimálbérek érdemi emelésének, az adócsökkentéseknek, a magas munkaerő-keresletnek, a közszféra és a vállalkozások béremeléseinek köszönhetően tovább emelkedhetnek a bérek Magyarországon - emelte ki a PM.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását