2024. március 29. - Auguszta

A Hévízi-tó sokszínűsége

A Balatontól 6 km-re lévő Hévíz nemzetközi szinten is elismert, termálvizet kínáló természetes képződésű gyógytó, ami egész évben várja a gyógyulni és pihenni vágyó vendégeit. A termáltó gyógyvíze remek lehetőségeket kínál a fizikoterápiás kezelések terén is, így a gerincbántalmakkal és a mozgásszervi panaszokkal küzdő vendégek itt, rendszeres terápiával hosszútávú sikereket érhetnek el.
2019. május 29. szerda 17:04 - HírExtra


A tőzegmedrű gyógyvizes tó már a római korban is ismert volt, így nagymúltú történelmi háttérrel rendelkezik. A gyógyító erővel bíró víz mellett, Hévíz természetvédelmi területei is ámulatba ejtő élményt okozhatnak, de a vidék wellness központjai is igen kedveltek. Hévízen található a Fontana Filmszínház is, amely egész évben remek kiállításokkal várja a kultúrát kedvelő érdeklődöket. A sétálóutcán helyet kapó ArtMozi, a helyi és az országos képző-és fotóművészek alkotásait mutatja be.

A 13. században épült Árpád kori templom is a környéken található, ami már az elmúlt évszázadok alatt többször is megsérült. A középkori templomot az elmúlt évszázadokban többször is renoválni kellett, aminek a 18. századi munkálatai meg is látszanak a barokk stílusjegyeket őrző ajtókon.



A gasztronómiai kiruccanásokért rajongók számára egyenesen kánaán lehet az egregyi borospincék sora, ami egy félórás könnyed sétával el is érhető a városközpontból. A borospincék, szőlőültetvények és a fényekkel kivilágított éttermek között szabályos ízorgiákat élhetünk át, ha a magyaros ízek rajongói vagyunk. A túrázoknak a tó körüli Véderdő is programként szolgálhat, ahol az éger és a mocsári ciprus mellett csodálatos magasságokba nyúló platánfákat is megnézhetünk.

A Hévízi-tótól mindössze 200 m-re található a Hotel Palace****, ami remek választás lehet mind családok, mind párok számára is, ha egy pihentető nyaralás vagy hétvége a cél. A tóhoz igen közel eső szálloda számtalan lehetőséget kínál, ahol a pihentető szépségkezelések és a lazító gyógyterápiák kapnak nagyobb szerepet. A hely jó néhány kedvezményt és pénztárcabarát szolgáltatást is nyújt, például a kisgyermekes családoknak 6 éves korig nem kell külön fizetni a hotelben való tartózkodásért, illetve a vendégek az állataikkal is bejelentkezhetnek egy hosszabb hétvégére.

A szálloda a kedvezmények, és a színes gasztronómiai kínálat mellett, a tófürdőzés mellé számos kiegészítő terápiát is biztosít. A Hotel Palaceban kapott helyet a Carat Szépségklinika is, ahol a fiatalodni vágyó hölgyeket és férfiakat is szintúgy várják a szépségszakértők. A tóban fürdőzés után pedig, minden vendégnek lehetősége van kipróbálni a tradicionális hévízi gyógykúrák egyikét, amelyek gyógymasszázst, iszappakolást, elektro- és hidroterápiát foglalnak magukban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását