2021. január 21. - Ágnes

Az USA Irán ellen nyomul

Washington az iráni támogatást élvező libanoni Hezbollah radikális síita szervezetet segítő személyek és vállalatok ellen hozott szankciókat.
2019. április 25. csütörtök 08:12 - HírExtra
 

Az amerikai pénzügyminisztérium közleménye szerint Washington egy belgiumi és egy libanoni férfit, továbbá két belgiumi és egy libanoni vállalatot sújtott büntetőintézkedésekkel, mert segítettek a Hezbollahnak az ellene már érvényben lévő szankciók megkerülésében.

A Steven Mnuchin pénzügyminiszter által aláírt közlemény szerint a Belgiumban élő Váel Bazzi az édesapja, a Libanonban élő Mohamed Bazzi nevében járt el számtalan ügyben. Az idősebb Bazzit az amerikaiak a Hezbollah egyik finanszírozójaként tartják számon.

A Libanonban élő Hasszán Tabadzsát a testvére, a szintén a Hezbollah egyik finanszírozójaként ismert Adham Tabadzsa segítése miatt sújtották büntetőintézkedésekkel. A két személy Európában tevékenykedő három vállalatát ugyancsak szankciókkal sújtották.

Az érintettek esetleges amerikai vagyontárgyait befagyasztják, illetve amerikai állampolgároknak és vállalkozásoknak megtiltják az üzleti kapcsolatokat velük.

"Hasszán Tabadzsa és Váel Bazzi, valamint három európai vállalatuk megbüntetésével a kormányzat továbbra is mindent megtesz, hogy elvágja a Hezbollah pénzügyi forrásait" - olvasható az amerikai pénzügyi tárca közleményében.

Az amerikai külügyminisztérium hétfőn tízmillió dollárig terjedő jutalmat ajánlott fel mindazoknak, akik információkkal segítenek feltárni a Hezbollah pénzügyi támogatóit. A Hezbollahot, amely Libanonban kormányzati tényező, az Egyesült Államok terrorszervezetként tartja számon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását