2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Melyik a lábadra illő Adidas cipőméret?

Mindegy, hogy itthon vagy külföldön, vidéken vagy városban járunk-e, az Adidas ma már mindenhol jelen van. Biztos te is észrevetted már, hogy film vagy sorozat nézés közben a reklámok között is gyakran szerepel a hirdetésük, sőt, ha figyelmesen mész egyik helyről a másikra, biztosak vagyunk benne, hogy legalább egy plakátról az Adidas cipők egyike köszön majd vissza rád.
2019. február 23. szombat 12:25 - HírExtra
 Az, hogy hogyan vált e márka világhírűvé, hosszú történet, de az mindenesetre biztos, hogy az Adidas töretlen népszerűségnek örvend. Nők, férfiak, idősek, gyermekek szívesen hordják anélkül, hogy különösebben belegondolnának, miért is hordják éppen ezeket.

Biztosan te is észrevetted már, hogy minden ország máshogy méretezi a cipőit. Amerikában például, ha egy 37-es cipőt kérsz, valószínűleg csak néznek majd, hogy ekkora méretről még nem is hallottak. Ha meg szeretnéd rendelni a méretben lábadra passzoló cipőt, érdemes tisztában lenned azzal, hogy nemtől, kortól és minden mástól függetlenül hogyan állapíthatod meg, mekkora méretet kell választanod. Ehhez pedig íme egy kis segítség.

Mindenek előtt lábfej mérés!

Alapvetően az összes mérés, a láb centiméterben vagy egyéb hosszúsági mértékegységben vett hosszán alapszik. Tehát először meg kell mérnünk a lábfejünket. Ezt a legkönnyebben egy, a talajjal 90 fokos szöget bezáró falfelület segítségével tehetjük meg.



Rögzítsünk egy üres A4-es papírlapot a fal és a talaj találkozásához celluxszal, majd álljunk a papírlapra úgy, hogy sarkunk szorosan a falnál legyen, és tollal vagy ceruzával rajzoljuk körbe lábujjainkat. Ha kész a rajz, nincs más dolgunk, mint lemérni, milyen messze van a legtávolabbi vonal a lap aljától (ahol a sarkunk volt) ügyelve arra, hogy a vonalzó párhuzamos legyen a lap élével. Ha végeztünk, meg is van lábfejünk centiméterben megadott hossza!

Most hogyan tovább?

Ha megvan a hossz, már nincs sok dolgunk! Az Adidas készített a vásárlói számára egy mérettáblázatot. E szerint a kapott hosszt át kell váltani araszra, de ne aggódj, bonyolultabbnak hangzik, mint ami valójában. A hosszt úgy lehet átváltani araszra, hogy beszorozzuk 0,394-gyel, ugyanis egy centiméter pontosan ennyi arasznak felel meg. Ezután már csak meg kell találnod a neked leginkább tetsző Adidas cipőt.

A gyakorlatban ez így néz ki

Ha példánk kedvéért az én lábam 25 cm hosszú, akkor az egyenlő 25x0,394-gyel, azaz 9,85 arasszal. Ha sikerült átszámítani a hosszt, már csak meg kell keresni a mérettáblázatban és meg is van a hivatalos Adidas méretünk. Ez a következőképpen néz ki: a legkisebb európai felnőtt méret 36-os, ez 8,7 arasznak felel meg. 8,9 araszos lábra 36 2/3, 9 araszosra pedig 37 1/3-os cipő kell. Innentől felfele pedig két tized araszonként 2/3-ot nő az európai méret. 9,2 arasz tehát kereken 38-at, 9,4 pedig 38 2/3-ot jelent, és így tovább.

Néhány utolsó jó tanács!


Ugyan a számolással megkaphatod elvileg a tökéletes cipőméreted, mégis akkor leszel biztosan elégedett a választott cipővel, ha egyszer a biztonság kedvéért elmész a boltba, és felpróbálod. Lehet, hogy ami a számok alapján ugyan tökéletesen a méreted, mégse érzed majd benne magad kényelmesen, és küldheted vissza bosszankodva.

Ugye megjött a kedved, hogy megtaláld a legújabb kedvenc Adidas cipődet? Látogass el a WCC Shop weboldalára és találd meg a hozzád leginkább illőt!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását