2024. március 19. - József, Bánk

Nyert a Sopron

A legutóbb ezüstérmes Sopron megszerezte első sikerét a női kosárlabda Euroliga új idényében, mivel csütörtökön hazai pályán legyőzte a görög Olimpiakoszt a második fordulóban.
2018. november 2. péntek 09:57 - HírExtra
 

Roberto Iniguez vezetőedző együttese a múlt heti nyitányon 80-74-re kikapott a francia Carolo Basket vendégeként, majd rögtön javított, ugyanis a hétvégi NB I-es rangadón 67-56-ra nyert a legutóbb ezüstérmes Szekszárd otthonában.

Az újonc athéniak a selejtezőben kezdték az Euroliga-idényt, és a lengyel Kraków elleni győztes párharcot követően kerültek fel a 16 csapatos főtáblára. Ott aztán első meccsükön 63-54-es vereséget szenvedtek a török Fenerbahcétól. A görög bajnok keretében található a magyar válogatott Rasheed Rita, aki azonban a felkészülés során súlyos térdsérülést szenvedett.

A csütörtöki meccs eleinte a vártnál szorosabb küzdelmet hozott, a vendégek négy ponttal elléptek, ám a zöld-sárgáknál a spanyol Angela Salvadores és a honosított amerikai Yvonne Turner fontos kosarakat dobott. A második negyedben már kiütközött a két gárda közötti különbség, a magyar bajnok 15 ponttal meglépett, Turner pedig az első húsz percben egymaga 15 pontot szerzett. A nagyszünetben 51-39 volt az állás.

A térfélcsere után maradt a tíz pont feletti előny, a hazaiaknál a rutinos amerikai Candice Dupree és az előző Euroliga-szezon legjobb bedobójának választott szerb Aleksandra Crvendakic is elkapta a fonalat. A 71-59-ről induló zárószakasz ötödik percében 18 pontra nőtt a különbség, ráadásul a túloldalon kipontozódott az Olimpiakosz legjobbja, a 14 pontos Lykendra Johnson, ezzel gyakorlatilag eldőlt a találkozó.

Az 1/1-es győzelmi mérlegnél tartó Sopron szerdán a török Fenerbahcéhoz látogat.

Eredmény:

Női Euroliga, 2. forduló, B csoport:
Sopron Basket-Olimpiakosz (görög) 85-69 (29-25, 22-14, 17-14, 17-16)
---------------------------------------------------------------------
a magyar csapat legjobb dobói: Turner 19, Dupree 14, Salvadores 12, Dubei 11, Crvendakic 11
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását