2024. március 29. - Auguszta

A kevesebb néha több - webdesign tanácsok

Az internet manapság az emberek életében nap mint nap szerepet játszik, a cégek számára azt jelzi, hogy bizony jelen kell lenniük online. Erre a legjobb megoldás egy saját honlap létrehozása, mely nem annyira bonyolult feladat, viszont tervezést igényel.
2018. november 2. péntek 11:37 - HírExtra

Először is választanunk kell egy megfelelő domain nevet, ezt beregisztrálni, igénybe venni egy webtárhely szolgáltatást, majd kezdhetjük is a weboldal tervezését.

A honlap tartalmi és design elemeket egyaránt tartalmaz, a kettőt együtt kell kezelni. Az előző cikkben a tartalmi elemekkel kapcsolatos hasznos tanácsokat adtunk, most pedig a design-t vesszük szemügyre.

Az elején fontos megjegyeznünk, hogy a webdesign kapcsán nem csupán a kinézettel kell foglalkoznunk, hanem az oldal használhatóságát és hatékonyságát is fontos figyelembe venni. Mindezek együttese fog felhasználói élményt, ezáltal pozitív benyomást, vagy vásárlást eredményezni.

Forrás: Pixabay


Design tippek

Kifejezetten fontos odafigyelnünk arra, hogy a weboldalunk minél gyorsabb legyen. Nem csupán a keresőoptimalizálás miatt, hanem a látogatók sem szívesen várnak sokat egy oldal betöltésére, tehát pár másodperc is számos vásárló elvesztését jelentheti. Éppen ezért figyeljünk az oldal betöltési sebességére és ezek alapján tervezzünk! Valószínűleg kompromisszumokat kell kötni egyes design elemek kihagyásával a sebesség javára vagy fordítva.

A minimalista webdesign hódít mostanában, mely nem csupán letisztult, egyszerű külsőt eredményez, hanem gyorsabb betöltődést is.

Mire figyeljünk?

● Színek

A túl sok szín és minta kombinálása nem csupán az esztétikáját ronthatja az oldalunknak, hanem cégünk megítélésére is hatással van. A honlap tulajdonképpen a vállalkozásunk online kirakata, használjuk tudatosan!

● Menüpontok

Egyrészt a menüpontok számáról is döntenünk kell, ne legyen túl sok, viszont egyértelműen tudjanak keresni a látogatók az őket érdeklő információk között. Továbbá az elrendezést is végig kell gondolni. A minimalista design részeként manapság a hamburger menü meglehetősen népszerű.

● Fehér területek

Ne féljünk a fehér területek alkalmazásától! Nem kell mindenáron minden részt kitölteni szöveggel vagy képpel. Nyugodtan hagyjunk üresen területeket, ezáltal tagoltabb, átláthatóbb lesz az oldalunk.

● Képek

A vizuális elemek használata elkerülhetetlen egy jó weblaphoz, azonban ezeket is használhatjuk tudatosan! Válogassuk meg, hogy mely képeket választjuk, milyen formátumban és amennyire lehet, csökkentsük a méretüket az oldal sebességének javítása érdekében!

● Tipográfia

A design szerves részét képezi a választott betűtípus és betűméret. Harmóniában kell lenniük a többi design elemmel és a cég egész stílusával, valamint igyekezzünk minél kevesebb betűtípust használni az egyszerűség és gyorsaság érdekében!

Végezetül pedig alkalmazzunk reszponzív designt, hogy a látogatóknak bármilyen eszközről ugyanakkora élményt nyújtson!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását