2024. május 2. - Zsigmond

Megújult a pp

Az Országgyűlés a 2008. június 9-i ülésnapján ellenszavazat nélkül fogadta el az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium által előkészített polgári perrendtartás módosítását, a bírósági végrehajtással kapcsolatos törvénymódosításokat, és a közjegyzői nempe
2008. június 10. kedd 16:33 - Hírextra
A törvénymódosításokat megszavazó valamennyi képviselő a jogszabályok elfogadásával jelezte, hogy Magyarországnak az igazságszolgáltatás, a jogérvényesítés fejlesztése terén sem lehet más programja, mint a modernizáció.

Az új, kihirdetés előtt álló jogszabályok áttörést jelentenek az igazságszolgáltatás rendszerében. Gyorsaság, egyszerűsítés, átlátható és kiszámítható folyamatok a joghoz jutás során. Ezek a szempontok vezérlik azokat a módosításokat, melyek eredményeként a jogkereső közönség a jövőben intézheti egyes polgári peres és nemperes ügyeit.

Gyorsan, akár három-négy hónapon belüli ítélethozatallal, ügyfélbarát módon, az elektronikus ügyintézés segítségével, bizonyos esetekben pedig peren kívüli megegyezéssel milliók rendezhetik vitás ügyeiket valódi, ügyfélbarát módon az eddiginél egyszerűbb és átláthatóbb szabályozási környezetnek köszönhetően. Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium ahogy eddig, a jövőben is tovább dolgozik azon, hogy a joghoz jutás szolgáltatását az ügyfelek modernebb, egyszerűbb megoldások és folyamatok segítségével vehessék igénybe.

Budapest, 2008. június 10.

IRM Sajtó- és Kommunikációs Osztály
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását