2020. október 28. - Simon, Szimonetta

Listáznák a tanárokat?

A Jobbik megdöbbenve értesült arról a tervezetről, amely szerint a szakmai, szervezeti, költségvetési autonómiájuktól megfosztott, szisztematikus módszerességgel a hatalom centralizált, bürokratikus, adminisztratív ellenőrzése alá vont oktatási intézmények dolgozóinak szabadsága ellen újabb hadjáratra készül a minden gátlásától megszabadult kormányzat - írja az ellenzéki párt.
2018. augusztus 29. szerda 13:23 - HírExtra
A Jobbik a következő közleményt juttatta el szerdán szerkesztőségünkhoz:

"A hírek szerint az ország összes pedagógusának kiküldésre szánt kérdőív nem csupán szakmai adatokat firtatna, hanem emellett a tanárok hírlevél-feliratkozásaira, szakszervezeti és más szervezeti tagságaira, valamint még a Facebook-csoporttagságaira is rákérdezne. Az ebben a formájában a szakszervezetek által is elutasított, szakmaiatlannak tartott vizsgálódás még az anonimitást sem biztosítja, hiszen a kérdőívet kitöltő pedagógusoknak azon fel kellene tüntetniük oktatási azonosítójukat is.

Az elmúlt időszak vészterhes eseményeinek tükrében - mikor is a pártállami időket idéző módon, egyértelmű pártpolitikai szempontok alapján döntöttek iskolaigazgatói kinevezésekről - fel kell tenni a sajnos egyáltalán nem abszurd kérdéssort:

Mi lesz a következő lépés? Bekérik a tanárok telefonos híváslistáit? Kirúgják az iskolán kívül ellenzéki véleményt megfogalmazni merészelő pedagógusokat? A minősítő eljáráson elkaszálják a kormánykritikus posztokat lájkoló tanárokat? Nagy Testvér zsigeri igényei szerint mindenre és mindenkire kiterjesztik a totális kontrollt?

A Jobbik mélységes felháborodását fejezi ki az elképesztően antidemokratikus folyamatok miatt. Felszólítjuk a fékevesztett hatalmi mámorban dagonyázó kormányzatot, hogy az oktatáspolitikát ne züllessze rákosista szintre, ne terjessze tovább a megfélemlítés bolsevik légkörét, tartsa tiszteletben a pedagógusok szabadságjogait!"
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását