2021. január 20. - Fábián, Sebestyén
Nagy-Britannia az egyik legfontosabb szövetségese Magyarországnak - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten, miután brit kollégájával tárgyalt.
2018. március 2. péntek 11:08 - HírExtra
 
A tárcavezető a közösen tartott sajtótájékoztatón kiemelte: Magyarország szerint "óriási nagy baj" az EU szempontjából a britek kilépése, "nagyon sajnáljuk a brit emberek döntését", de kizárólag nekik van joguk dönteni az országuk jövőjéről.

Hangsúlyozta: a Brexitről folytatott tárgyalások végén fair és tisztességes megállapodásra kell jutnia az EU-nak és Nagy-Britanniának. Magyarország álláspontja szerint a lehető legmélyebb és legátfogóbb szabadkereskedelmi megállapodásra van szükség, a súlyos európai terrorfenyegetettség miatt meg kell maradnia a komoly belbiztonsági együttműködésnek, valamint a közös védelem- és biztonságpolitikában is meg kell tartani a szoros kooperációt.

A külügyminiszter megjegyezte: a Nagy-Britanniában élő magyarok jogainak megvédését a magyar kormány fontos feladatnak tartja.

A brit külügyminiszterBár Nagy-Britannia elhagyja az Európai Uniót, nem hagyja magára Európát, illetve Magyarországot - mondta Boris Johnson brit külügyminiszter pénteken Budapesten.

A brit tárcavezető a magyar kollégájával tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: nagyon szorosak a kétoldalú kapcsolatok, és sok kérdésben hasonló az álláspontja a két országnak.
A migrációról azt mondta: Nagy-Britannia szerint a migránsok helyzetét az első országban kell kezelni, ahová megérkeznek, különbséget kell tenni a menekültek és az illegális bevándorlók között, továbbá a migráció kérdését meg kell hagyni nemzeti hatáskörben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását