2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Párbeszéd koncertek Budapesten

Kemény Zsófi és Szirtes Edina Mókus fellépésével indulnak február 10-én a Párbeszéd koncertek a Bethlen Téri Színházban.
2018. február 10. szombat 10:21 - HírExtra
 

A tavasz folyamán összesen hat Párbeszéd koncertet tartanak: Kemény Zsófi és Szirtes Edina Mókus után március 3-án Nagy János és Szokolay Dongó Balázs, március 28-án pedig Mogyoró Kornél és Ölvedi Gábor párosa lép föl a színházban - közölték a szervezők az MTI-vel.

Éppen egy évvel ezelőtt, Dresch Mihány és Tintér Gabriella koncertjével indította útjára a Bethlen Téri Színház a Párbeszéd sorozatot, amelynek fellépői "valódi zenei párbeszédbe kezdtek", hiszen más-más zenei világból érkeznek, más és más hangszeren játszanak vagy műfajt képviselnek.

A koncerteket összeköti egy népzenei motívum, amely Halmos Béla széki gyűjtéséből való, mégsem népzenei koncertekre kell számítani, hiszen a zeneművészet majdnem minden ága képviselteti magát. A tavaszi előadásokon a világzene, a jazz, a magyar vagy éppen a görög népzene éppúgy jelen lesz, mint a slam poetry vagy a klasszikus zene.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását