2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Sok szem Iránon

Az ENSZ főtitkára, António Guterres szorosan figyelemmel kíséri az iráni történéseket, az amerikai kormányzat pedig a közösségi oldalak újbóli megnyitását szorgalmazza Teheránnál.
2018. január 3. szerda 10:33 - HírExtra
  
New Yorkban a világszervezet főtitkárának álláspontját helyettes szóvivője, Farhan Hak fogalmazta meg. Hak kedden újságírókkal azt közölte: António Guterres jelenleg mérlegeli, hogy felvegye-e a kapcsolatot a teheráni kormányzattal, vagy valaki mással Iránban. "Felmérjük a helyzetet, azt, hogy milyen kapcsolatfelvétel lenne a leghasznosabb" - fogalmazott a helyettes szóvivő. Leszögezte: az ENSZ reméli, hogy Iránban sikerül elkerülni a további erőszakot és tiszteletben tartják az irániak jogát a békés gyülekezésre és véleményük kifejezésére.

Washingtonban az amerikai kormányzat arra szólította fel az iráni kormányt, hogy tegye ismét lehetővé az Instagram és más közösségi oldalak működését. Steve Goldstein külügyi államtitkár kifejtette: az Instagram, a Telegram és más közösségi oldalak "a kommunikáció legitim csatornái". Az államtitkár leszögezte: az Egyesült Államok bátorítja az irániakat, hogy éljenek a közösségi oldalak adta lehetőségekkel, és használják az olyan magánhálózatokat, mint a VPN. Ezek a hálózatok használhatók a hatóságok által blokkolt közösségi oldalakhoz történő hozzáférésre.

A külügyi államtitkár közölte: az amerikai kormányzat változatlanul kommunikál az irániakkal, mégpedig fárszi nyelven, a külügyminisztérium közösségi oldalain, köztük a Facebookon vagy a Twitteren keresztül. Goldstein hangsúlyozta: az Egyesült Államok "bátorítani szeretné az irániakat, hogy továbbra is küzdjenek azért, ami a helyes".

Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete a Biztonsági Tanács és az Emberi Jogi Tanács rendkívüli ülésének összehívását kérte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását