2020. szeptember 25. - Eufrozina, Kende

Nagy siker a devizakötvény

Ötszörös volt a túljegyzés a befektetők részéről a tízéves devizakötvény-kibocsátáson, a tranzakció rendkívül sikeres volt, egymilliárd euró értékben bocsátottak ki, és 4,9 milliárd euróra érkezett ajánlat - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.
2017. október 6. péntek 13:03 - HírExtra
 
Kiemelte: a tranzakció lényege a kamatterhek csökkentése, így kevesebb kamatot kell az államnak a következő öt évben fizetnie, több más kiadásra jut lehetőség a költségvetésből. A korábban kibocsátott dollárkötvények kamata rosszabb volt, az ország még kockázatosnak minősült, viszont jelenleg az ezekért cserébe kibocsátott euró alapú állampapír alacsonyabb kamatkiadást eredményez - ismertette.

Elmondta: a kormány célja a GDP arányos államadósság folyamatos csökkentése. Az adósság szerkezete is folyamatosan változott az elmúlt években, több mint 50 százalékról 24 százalékra mérséklődött a devizaadósság 2017 első fél év végére. Az államadósság devizaszerkezete a tranzakcióval nem változik, dollár helyett eurót bocsátottak ki - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását