2024. február 23. - Alfréd

Adót csalt a cégvezető

Vádat emeltek egy szegedi székhelyű cég tulajdonosa és két ismerőse ellen, akik 2010 és 2012 között fiktív számlák felhasználásával mintegy 330 millió forint adó befizetését kerülték el - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-t.
2017. július 27. csütörtök 14:22 - HírExtra
 
Serfőző Katalin közölte, a három embert az ügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja.

A vádirat szerint a cég vezetője a vállalkozás tevékenysége során számla nélkül szerezte be az általa értékesített termékeket. A termékek eredetét a másik két vádlott által kiállított, valótlan tartalmú számlákkal fedte le. A cég vezetője határozta meg társainak, hogy milyen termékekről és milyen áron állítsanak ki számlákat, amelyeket a másik két vádlott saját és további tizenhat, az ügyletről nem tudó cég nevében bocsátott ki.

A szegedi székhelyű cég vezetője a fiktív számlákat feltüntette a könyvelésében, hogy így csökkentse a költségvetésbe befizetendő általános forgalmi adót. A vádlott három év alatt így összesen mintegy 330 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek, amihez a másik két vádlott segítséget nyújtott - tudatta az ügyész.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását