2022. december 1. - Elza

Dumáltak egyet az egyházak

A hitoktatásról, az egyházak szociális és kulturális tevékenységéről tanácskoztak a történelmi keresztény egyházak vezetői - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtószolgálata az MTI-vel csütörtök este.
2017. május 12. péntek 10:52 - HírExtra
  
A találkozón az MKPK állandó tanácsának tagjai, a Magyarországi Református Egyház püspökei és a Magyarországi Evangélikus Egyház püspökei vettek részt - írták.

A püspökök megbeszélést folytattak az egyházakat érintő aktuális lelkipásztori helyzetről, többek között érintették a hittanoktatás, a szociális szolgálatok, valamint az egyházak kulturális tevékenységének kérdéseit - közölték.

Külön figyelmet szenteltek a családnak mint a helyi közösségek és az egész társadalom alapjának. Úgy fogalmaztak: "támogatni kell a családokat, és segíteni kell a fiatalokat, hogy a pozitív példákat megismerve ők is bátran vállalják a családalapítást és a szülői hivatást".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását