2020. szeptember 26. - Jusztina

A tanároknak előbb indul az érettségi

A tanárok számára az érettségi vizsga már jóval 8 óra előtt megkezdődött, amikor elhozták a feladatlapokat a polgármesteri hivatalból. Koncz Levente, az Óbudai Árpád Gimnázium igazgatóhelyettese annak kapcsán beszélt erről az M1 aktuális csatornán, hogy hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel folytatódtak az érettségi vizsgák.
2017. május 8. hétfő 10:40 - HírExtra
 
Az igazgatóhelyettes elmondta, hogy reggel 6 órára mentek a kerületi polgármesteri hivatalba a feladatlapokért. Biztonsági okokból a "nagy tantárgyak" esetén mindig csak a vizsga napjának reggelén kapják meg a feladatlapokat - tette hozzá, megjegyezve, hogy a feladatlapokat tartalmazó csomagokat fél 8-kor bonthatta fel az iskola igazgatója.

Jelezte: a vizsgán felügyelő tanárokat 7 órára hívták be, hogy egy félórás eligazítást tartsanak számukra a teendőkről, a tanárok végül fél 8-kor mentek a termekbe, elvégezték a kötelező adminisztrációt, majd bevitték a termekbe a feladatlapokat, ahol nem sokkal később megkezdődött a vizsga.

Arra a kérdésre, mennyire számítanak nehéz érettségire az idén, azt válaszolta, ideális esetben az érettségi vizsgák évről évre azonos nehézségűek, hiszen a különböző években érettségizők a felvételipont-számítás szempontjából egymással is versenyeznek. Arra számítok, hogy ez az év is a sokéves átlagot fogja hozni - fogalmazott.

Az igazgatóhelyettes kitért arra is, hogy az idén valamennyi tárgy esetén kisebb vagy nagyobb mértékben megváltoztak a vizsgakövetelmények és a vizsgaleírások is.

"Szerintem idén talán plusz nehézség lehet, hogy kicsit más a vizsga szerkezete, mások a feladatlapok, mint amik az eddigi években voltak" - jegyezte meg.

A magyar nyelv és irodalom vizsgatárgy középszintű és emelt szintű írásbeli vizsgája 240 percig tart.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását