2021. március 5. - Adorján, Adrián

A DK nekiment az atommegállapodásnak

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy minél hamarabb mondják fel az Iránnal kötött atomenergetikai megállapodást, mert Magyarországnak semmi keresnivalója nincs az iráni "atombizniszben".
2017. április 18. kedd 13:27 - HírExtra
 
Oláh Lajos keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormány azzal az Iránnal kötött megállapodást, amelyik évek óta nem hagyja, hogy a nemzetközi szervezetek teljes körűen ellenőrizzék atomprogramját. Az ország korábban a Hamasz és a Hezbollah nevű szervezeteket is támogatta és "a mai napig is sokan a fanatikusok nemzetközi támogatójaként tartják számon" - jelentette ki a független képviselő.

A megegyezés, amelynek részeként Magyarország 85 millió eurós hitelt nyújt az iráni atomprogramnak "több mint gazdasági kalandorság, nemzetbiztonsági kockázat" - fogalmazott a politikus. A DK a megegyezés miatt az Euratomhoz fordul és követeli a szerződés teljes körű nyilvánosságra hozatalát - közölte.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes egy április eleji iráni látogatása során többek között Ali Akbár Szálehi alelnökkel, az iráni atomenergetikai szervezet vezetőjével is találkozott, tárgyalásuk végén pedig szándéknyilatkozatot írtak alá. Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője minderről akkor azt a tájékoztatást adta, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség és az Európai Unió normáinak megfelelő szándéknyilatkozat a két ország együttműködéséről szól a nukleáris energia, elsősorban annak biztonsága területén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását