2024. március 29. - Auguszta

Fogalmunk sincs hány menekült él közöttünk

A YouGov 12 uniós országban végzett felmérése szerint a legnagyobb menekülteket befogadó országok lakosságának nagy része nem érzi otthonának az országot a külföldiek miatt. Nagy-Britanniában 37 százalék érez így.
2016. december 6. kedd 17:10 - HírExtra
 

A kutatás azt is kimutatta, hogy például Angliában (itt él legnagyobb magyar kivándorolt közösség), 38 százalék nem ért egyet ezzel a kijelentéssel. Nem meglepő az sem, hogy a populista, tekintélyelvű nézeteket vallók közt sokkal magasabb azok aránya, akik a külföldiek miatt nem érzik jól magukat országukban.



Egy korábbi Ipsos-MORI kutatás azt is kimutatta, hogy az országok lakosai hajlamosak sokkal nagyob létszámra tenni a bevándolrók számát, mint ami a valóság.

Ebben a kutatásban a 14 ország átlaga azt mutatta, hogy az emberek szerint országa lakosságának 24 százaléka külföldön született, miközben az átlag 11. (Az Egyesült Királyságban ez 13). Hasonló jelenség tapasztalható a muszlim népességről feltett kérdésre is. A britek 21 százalékot tippeltek, miközben ez csak 5 százalék.

Forrás: Independent
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását