2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Az egész szórakoztatóipar Clinton mellett

Az amerikai filmvilág és szórakoztatóipar lapja, a Variety is Hillary Clinton demokrata párti elnökjelöltet támogatja.
2016. november 2. szerda 09:25 - HírExtra
 

Az Egyesült Államok legismertebb filmes és szórakoztatóiparral foglalkozó magazinja, a Variety, 111 éves történetében először nyilvánított véleményt az elnökválasztás ügyében. Kedden megjelent számában a tekintélyes lap Hillary Clinton elnöksége mellett foglalt állást.

A lap két társszerkesztője által jegyzett - és a főszerkesztő és a kiadó nevében közzétett - állásfoglalás leszögezi: "úgy gondoljuk, hogy Hillary Clinton nemcsak a legjobb jelölt, hanem az egyetlen jelölt". Majd a szerzők kifejtik részletesebben is, hogy miért Clintont tartják alkalmasnak. Utalva más lapok korábbi Clinton melletti kiállására, hangsúlyozzák, hogy a demokrata párti jelölt tapasztalt és higgadt politikus, mély és átfogó ismeretekkel és tudással felfegyverzett és évtizedek óta dolgozik a köz érdekében.

"Egész életében a társadalmi igazságosságért küzdött, harcolt a nők, a gyermekek, a családok, a fogyatékkal élők, a farmerek, a veteránok és a meleg közösségek jogaiért. Olyan fontos kérdésekkel foglalkozott, mint a globális klímaváltozás, a faji egyenlőtlenség, és a fegyveres erőszak járványa" - szögezi le az állásfoglalás. S azt is fontosnak tartja megemlíteni, hogy Hillary Clinton "nem undok", ahogyan Donald Trump republikánus jelölt a harmadik elnökjelölti vitában minősítette őt. Az állásfoglalás kitér arra is, hogy Hillary Clinton széleskörű támogatást élvez a szórakoztatóipar egészében.

A Variety támogatása csatlakozik a nagy és befolyásos amerikai lapok már korábban kinyilvánított állásfoglalásaihoz Hillary Clinton elnökségének támogatásában. Hillary Clintont nemcsak a demokratákhoz hagyományosan közel álló lapok biztosították támogatásukról, mint például a The New York Times, a The Washington Post vagy az Atlantic, hanem az évtizedek óta hagyományosan (vagy mindig) republikánus jelöltet támogató orgánumok is, köztük a két texasi lap, a Dallas Morning News és a Houston Chronicle, vagy az Arizona Republic, amely 126 éves történetében most először támogat demokrata párti elnökjelöltet, csakúgy, mint az ohiói Cincinatti Enquirer, amely utoljára 1916-ban állt ki demokrata párti jelölt mellett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását