2024. március 19. - József, Bánk

Orbán hárít

Levélben válaszolt Orbán Viktor a Ferencváros szurkolói által július végén írt petícióra; ebben visszautal a csapat új stadionjának avatásakor elmondott beszédére, és leszögezi: nem szól bele az FTC vezetésével kapcsolatos kérdésekbe - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden az MTI-t.
2016. augusztus 9. kedd 13:34 - HírExtra

 

    A sajtófőnök által hozzáférhetővé tett levélben Orbán Viktor teljesen természetesnek nevezi, hogy a drukkerek szívükön viselik szeretett csapatuk sorsát.

    "Ahhoz azonban, hogy a magyar labdarúgás előbbre lépjen, és hasonló sikereket arasson klubszinten is, mint amilyet a nemzeti válogatottunk ért el, elsősorban összefogásra van szükség" - fogalmazott a miniszterelnök.

    "Magyarország miniszterelnökeként továbbra is tartom magam ahhoz, amit a Ferencváros új stadionjának avatásán mondtam. A Ferencvárosi Torna Club vezetésével kapcsolatos kérdésekbe pedig, ahogyan korábban, most sem szándékozom beleszólni" - folytatódik a levél, melyet a kormányfő azzal zárt: "Legyen erkölcs, erő, egyetértés!".

    Ferencvárosi szurkolók július 30-án fordultak petícióval a miniszterelnökhöz, a "jelenlegi szurkolókat érintő fenntarthatatlan és felesleges szabályozás" ellen tiltakozva és Kubatov Gábor klubelnök távozását követelve.

    A kormányfő a 2014 augusztusában tartott stadionavató beszédében úgy fogalmazott, az egész ország számára nagy ennek az eseménynek a napja, mégis elsősorban a fradistáké, akiknek nagysága előtt még azok is megemelik a kalapjukat, akiknek nem "zöld-fehér vér" folyik az ereiben.

    A miniszterelnök beszédében többek között nagyrabecsülését fejezte ki a fradistáknak a "Fradi-szívért", amely szavaival élve mindig nemzeti, piros-fehér-zöld színű is volt. Köszönetet mondott a fradistáknak azért, hogy "a magyar nemzet szabadságát és függetlenségét a legnehezebb kommunista időkben is megőrizték és évtizedekig tartották a lelket a magyarokban".

    Orbán Viktor szintén köszönetet mondott az építkezésben résztvevőknek és háláját fejezte ki az ország valamennyi polgárának, hogy az új stadiont négy évvel azután sikerült felépíteni, hogy "Magyarország a csőd szélén tántorgott".

    "Megmutatták, hogy a magyarok sosem adják fel" - jelentette ki, végül köszönetet mondott a fradistáknak azért is, hogy fenntartották a világ egyik legnagyobb sportklubját.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását