2024. április 26. - Ervin

A szabad vasárnapért tüntettek Győrött

A vasárnapért mint általános pihenőnapért tüntettek mintegy ötvenen vasárnap délelőtt Győrben a KDNP szervezésében. A megmozduláson részt vett három országgyűlési képviselő.
2007. szeptember 2. vasárnap 20:53 - Hírextra

Jelen volt a kereszténydemokrata Lanczendorfer Erzsébet és Firtl Mátyás, illetve a nemzeti fórumos Medgyasszay László, valamint Győr önkormányzatának négy kereszténydemokrata képviselője is.

Lanczendorfer Erzsébet egyébként az eseményt követően az MTI-t úgy tájékoztatta, hogy 59 autóval félpályás útlezárást tartottak, s így mindenféleképpen többen vettek részt a tüntetésen, mint ötvenen.

Herkely Ákos, a KDNP győri önkormányzati képviselője, a tüntetés szervezője az MTI-nek a helyszínen azt mondta, a kampány célja, hogy visszaadják a vasárnapot az embereknek, a családoknak és a vasárnapi munkát tolerálható keretek közé szorítsák.

Az önkormányzati képviselő szerint a kérdés alkotmányossági aggályokat is felvet, a pihenéshez, a szabad vallásgyakorláshoz való jogot sérti.

A vasárnapért mint általános pihenőnapért a Munkástanácsok Országos Szövetsége, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete, valamint a Kereszténydemokrata Néppárt vezetői chartát írtak alá augusztus közepén.

Akkor sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a két munkavállaló érdekképviselet néhány héten belül az Alkotmánybírósághoz fordul, mert véleményük szerint az emberek alapvető jogait sérti a profitérdekből elrendelt vasárnapi munka.

A KDNP is támogatta ezt a kezdeményezést, illetve ősszel a Munka törvénykönyve és a kereskedelmi törvény módosítását kezdeményezi.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását