2024. május 18. - Erik, Alexandra

Az MDF tartózkodni fog a szavazáson

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) tartózkodni fog a konstruktív bizalmatlansági indítvány keddi szavazásán, de az MDF-es képviselők bent lesznek az ülésteremben, és a vitában is részt vesznek - tájékoztatta Dávid Ibolya, az MDF elnöke kedden az MTI-t.
2009. április 14. kedd 13:41 - HírExtra
A pártelnök hozzátette: az MDF továbbra is a mihamarabbi előre hozott választásban látja a nemzet jövőjét.

"A jelenlegi politikai helyzetből kiindulva azonban tudomásul vesszük, hogy az újjáalakuló MSZP-SZDSZ koalíció másképp döntött, és közösen Bajnai Gordont jelölik Gyurcsány Ferenc miniszterelnök helyére" - emeli ki a közleményben.

Az MDF szerint a leendő miniszterelnök által tervezett tűzoltó lépések három hónap alatt kivitelezhetőek, ezért a párt arra kéri Bajnai Gordont, hogy az azonnali döntéseket igénylő intézkedések végrehajtását követően az ország érdekében tegye lehetővé az őszi előre hozott választások megtartását.

Dávid Ibolya szerint ugyanis Bajnai Gordon csak Magyarország jelenével foglalkozik, jövőjével nem, mert semmilyen reformba, szerkezeti változtatásba nem akar belefogni.
Hozzáteszi: Bajnai Gordon eddig ismert programja nem az MDF által támogatható program.
A konstruktív bizalmatlansági indítvány szavazása során az MDF ezért azt javasolja képviselőinek, hogy a tartózkodást jelző gomb megnyomásával szavazzanak - olvasható a közleményben.

"Tartózkodni fogunk, mert demokrataként, a parlamentáris demokrácia híveként a vitáról nem vonulunk ki, azon részt veszünk; következetes ellenzéki, konzervatív pártként az indítványra nem szavazunk nemmel, hiszen nem kívánjuk hatalomban tartani Gyurcsány Ferencet; az indítványt nem szavazzuk meg, mert Bajnai Gordon miniszterelnökön keresztül sem kívánunk közös politikai felelősséget kialakítani az MSZP-vel és az SZDSZ-szel" - írja a pártelnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását