2024. április 23. - Béla

Így marad szép egy kismama

A kisbaba érkezése mindig óriási öröm, az éjszakai felkelések és a gyermek miatti állandó készenlét azonban könnyen megviseli az anyukák bőrét. A kimerültség a kisgyermekes édesanyák arcán gyakran szemmel látható, pár perces házi praktikák alkalmazásával azonban ők is kisimulttá varázsolhatják bőrüket.
2016. június 22. szerda 09:09 - HírExtra
 Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus elárulja, hogyan őrizhetik meg szépségüket a hölgyek szülés után.

Pezsdítő arcmasszázs

Reggel a tükör előtt, vagy este a gyerekek elaltatása után – mindössze napi néhány perc elég, hogy az arcbőr rugalmas, friss és fiatalos maradjon. Először jön a homlok, majd az orcák, az orr, a szem és a száj, a lényeg, hogy ujjainkkal óvatosan, simító mozdulatokkal, mindig belülről kifelé haladva masszírozzuk át az arcot és a nyakat.

Instant frissesség

A váltott hideg-meleg vizes arcmosás és zuhanyzás segít életre kelteni bőrünket. A módszer élénkíti a vérkeringést és segíti a méreganyagok távozását. Ha van néhány percünk, friss levegőn tornáztassuk meg testünket és arcunkat is, és ne feledkezzünk meg a bőrtípusnak megfelelő tisztításról, hidratálásról sem.

Kialvatlanság elleni praktikák

Az alváshiány könnyen ödémássá és karikássá teheti a szemkörnyéket. Ezen a hideg vizes arcmosás, a jégkocka vagy akár egy lehűtött kanál is segíthet, de a szem környéke egy eper-, kivi- vagy burgonyapakolástól is pillanatok alatt felfrissülhet. Ezek mellett gyors megoldást jelenthet a szemre helyezett uborkakarika vagy lehűtött teafilter. A házi praktikák alkalmazását követően mindenképp használjunk növényi őssejtekben gazdag, hidratáló szemkörnyék-ápolót.

Folyamatos hidratálás

Szülőként kiemelt figyelmet fordítunk a gyermekeink folyadékbevitelére, miért épp magunkkal tennénk másképp? A napi 2-2,5 liter szénsavmentes ásványvíz fogyasztása nem csak egészséges, de a szépségnek is jót tesz: a bőr hidratálásától és bársonyossá tételétől kezdve a méregtelenítésen át a pattanások megelőzéséig számtalan területen élvezhetjük a jótékony hatásait.

Extrém fényvédelem

A várandóssággal együtt járó immunológiai és hormonális változások következtében gyakran jelennek meg viszkető kiütések is a kismamák arcán, nyakán és dekoltázsán. A napfény hatására ezek akár súlyos pigmentációt is okozhatnak, amelynek a leghatékonyabb ellenszere az extrém fényvédelem. Válasszunk a bőrtípusunknak megfelelő, természetes hatóanyagokat – például svájci alma, keserű narancs, alpesi rózsa őssejtjeit tartalmazó - magas faktorszámú készítményt, ami a bőröregedésért felelős UVA-sugarakat is hatékonyan kiszűri.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását