2022. november 30. - András, Andor

Die Welt: Orbán a frusztrált Jobbik szavazókra vadászik

A Die Welt című német konzervatív lap a Jobbikról közölt írást keddi számában, Szalonképessé akar válni Magyarország jobboldali pártja címmel.
2016. május 31. kedd 18:50 - HírExtra

    A cikkben a szerző, Boris Kálnoky kiemelte, hogy Vona Gábor pártelnök verbálisan már több mint két éve új irányvonalat követ, így a "zsidók vagy romák elleni rasszista kisiklások" ritkábbak, az EU elleni durva megnyilatkozások pedig "árnyaltabbak" lettek, és az elnök a pártkongresszuson belevágott a radikálisok eltávolítását célzó eddigi leglátványosabb próbálkozásába.

    Kálnoky a többi között hozzátette, hogy a Jobbik elmozdulása a közép felé, teret nyit a "jobbszélen", és ezt a Fidesz "ügyesen kihasználja".

    Orbán Viktor a "frusztrált Jobbik-szavazókra vadászva" újabban radikálisabb kijelentéseket tesz, mint Vona Gábor, például a menekültpolitikával kapcsolatban. Vona Gábor pedig olyan "politikai tereket akar meghódítani, amelyeket a Fidesz ural", ezért "meg lehet bocsátani annak, aki már nem lát nagy tartalmi különbséget az egymással elkeseredetten ellenséges pártok között".
http://www.welt.de/print/die_welt/politik/article155828469/Ungarns-rechte-Jobbik-Partei-will-salonfaehig-werden.html

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását