2024. május 29. - Magdolna

Ötmillió dollár Burmának

Ötmilló dollárral több mint félmillió embernek segít Mianmarban a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet is magába tömörítő ACT-International, az egyházi hátterű segélyszervezetek genfi székhelyű szövetsége - közölte az ökumenikus szervezet hétfőn az MTI-vel
2008. május 19. hétfő 15:10 - Hírextra
A segélyprogram Mianmar több régiójában biztosít folyamatosan ivóvizet, élelmiszert és fertőtlenítőszereket a katasztrófa sújtotta embereknek.

Ideiglenes szálláshelyek létrehozásához szerszámkészletet, vízhatlan ponyvát, ruhákat, takarókat, matracokat, főző alkalmatosságokat, edényeket, szúnyoghálót, elemlámpát, valamint vízhatlan ponyvát juttatnak a rászorulókhoz - áll a közleményben.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet úgy tájékoztatott, hogy mianmari tartózkodásuk alatt a nemzetközi segítő szervezetek helyi kapcsolatrendszereit használják fel a segítségnyújtáshoz, tagjaik végig kísérik az adományok útját.

A Nargis ciklon május 2-án és 3-án pusztított az ország déli részén, az Iravádi folyó deltájában, hivatalos adatok szerint 78 ezer, más becslések szerint 100-200 ezer halálos áldozatot követelt a ciklon. Az ENSZ 2,5 millióra becsüli azoknak a túlélőknek a számát, akik a természeti csapás nyomán sürgős segítségre szorulnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását